Πανεύκολα vegan καλτσόνε! Το απόλυτο βραδινό

By

Τα πιο νόστιμα σπιτικά καλτσόνε γεμισμένα με μανιτάρια πορτομπέλο, μπρόκολο, kale (λαχανίδα) και ντομάτα. Θα τα λατρέψεις γιατί πέρα από πεντανόστιμα είναι και πάρα πολύ εύκολο να τα φτιάξεις.

Υλικά:

  • έτοιμη ζύμη για πίτσα χωρισμένη στα 4
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1/4 φλ. νερό
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1μιση φλ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 4-6 μεγάλα φύλλα kale ψιλοκομμένο
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι

για την σως:

  • 1 φλ. ωμά κάσιους μουλιασμένα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάζεις τη ζύμη απλά κόψ’την στα 4, πασπάλισε με λίγο αλεύρι, άπλωσε από πάνω μια πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για την σως βάλε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτύπα καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Αν η κρέμα σου είναι πολύ παχύρευστη μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό ακόμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγείρεψε. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, το kale, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε για 5 λεπτά. Κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι έτσι ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά σου ακόμα περισσότερο.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε το ταψάκι σου στον φούρνο να ζεσταθεί.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άπλωσε τα 4 κομμάτια ζύμης. Βάλε στο καθένα λίγα από τα λαχανικά σου, την σως και μερικά ντοματίνια. Δίπλωσε και με ένα πιρούνι σφράγισε τα καλτσόνε σου. Κάνε μερικές τρυπούλες από πάνω έτσι ώστε να φεύγει ο ατμός. Άλειψε με ελαιόλαδο και βάλε λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Βάλε στον φούρνο και ψήσε για 15-20 λεπτά. Άφησέ τα καλτσόνε σου να κρυώσουν πριν σερβίρεις. Σέρβιρε με λίγη σως στο πλάι.

Τα καλτσόνε μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για 4 μέρες.

You may also like

Hot News