Αν θέλεις να βγεις στις παραλίες κορμί χρειάζεται να κάνεις και μερικές θυσίες.
Ωραία! Έκοψες τους πολλούς υδατάνθρακες, δεν τρως και κρέας (λόγω νηστείας) και αναρωτιέσαι… τώρα τι; Τι μπορώ να τρώω κάθε βράδυ που το στομάχι μου έχει δεθεί κόμπος;
Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ για να σου δίνω εύκολες, γρήγορες συνταγές που θα σε κρατήσουν χορτάτη για τουλάχιστον δύο μέρες. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το ζητούμενο; Να μην μαγειρεύεις κάθε μέρα;
Δες πώς θα φτιάξεις τα πιο τέλεια γεμιστά μανιτάρια γρήγορα και απλά.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 12 μανιτάρια
- 220 γρ. μπέικον
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
- αλάτι και πιπέρι
Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τηγάνισε σε λίγο λάδι ή και σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Άφησέ το να κρυώσει και κόψ’το σε μικρά κομματάκια. Αν θέλεις κάτι πιο υγιεινό μπορείς να βάλεις γαλοπούλα.
Σε λίγο ελαιόλαδο ψήσε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τα μανιτάρια και βαλ’τα στην άκρη. Μην το παρακάνεις γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το μπέικον ή τη γαλοπούλα, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών και τα υπόλοιπα υλικά. Βάλε λίγο από το μείγμα σε κάθε μανιτάρι.
Ψήσε για 20 λεπτά στον φούρνο.
Θα ξετρελαθείς με το πόσο νόστιμα θα είναι τα γεμιστά μανιτάρια σου.