Πίτσα με αλεύρι από ρεβύθι που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

By

Μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες!!

Και ποιος δεν λατρεύει την πίτσα… σε όλες της τις εκδοχές; Προσωπικά δεν μπορώ να ζήσω ούτε μια εβδομάδα χωρίς να φάω έστω και ένα κομμάτι πίτσα.

Και επειδή δεν θέλω να υποκύπτω συνεχώς σε λιπαρές τροφές που δεν έχουν στην ουσία κάτι να μου προσφέρουν ψάχνω και βρίσκω εναλλακτικές μορφες πίτσας που είναι εξίσου ικανοποιητικές γευστικά.

Η παρακάτω συνταγή έπεσε στα χέρια μου πριν από αρκετά χρόνια και από τότε σίγουρα θα την φτιάξω μια φορά το μήνα.

Δεν έχει αλεύρι, δεν έχει λιπαρά και μπορείς να φας όλη την πίτσα μόνη σου χωρίς να νιώσεις τύψεις ούτε λεπτό.

Δες τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις.

για τη ζύμη θα χρειαστείς:

  • 1 και 1/4 φλ. αλεύρι από ρεβύθι
  • 1 και 1/4 φλ. κρύο νερό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

για το topping:

  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 αβοκάντο
  • 60 γρ. γκούντα κομμένη σε φέτες (μπορείς να βάλεις και κατσικίσια γκούντα αν θέλεις)
  • 1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σπανάκι
  • αλάτι και πιπέρι για το topping
  • κόκκινο πιπέρι

Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νερό και τα μπαχαρικά. Άφησε τη ζύμη σου να κάτσει για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάλε το ταψί σου στον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άλειψε σε αυτό λάδι.

Βάλε τη ζύμη σου ανοίγοντάς την με τα χέρια σου σχηματίζοντας μια στρογγυλή πίτσα.

Βάλε τη ζύμη στον φούρνο για 5-8 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο.

Άπλωσε πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας. Πρόσθεσε τις ροδέλες ντομάτας και το αβοκάντο. Βάλε την γκούντα, πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμύδι.

Βάλε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάλε από τον φούρνο, πρόσθεσε το σπανάκι ψιλοκομμένο ή ό,τι άλλο σε πρασινάδα θέλεις και πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News