Η πιο light πίτσα που έχεις φάει ποτέ!

By

Μπορεί να νομίζεις ότι παχαίνει το ψωμί της πίτσας αλλά η αλήθεια είναι πως το τι θα βάλεις από πάνω παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Άλλωστε πλέον υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για βάση πίτσας με αγνά, υγιεινά και καθόλου παχυντικά υλικά.

Παρακάτω σου έχω μια συνταγή για μια πολύ ιδιαίτερη πίτσα την οποία μπορείς να τρως άφοβα όποτε θέλεις. 2-3 κομμάτια για βραδινό και θα νιώσεις σούπερ χορτάτη και σούπερ ικανοποιημένη.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την πίτσα σου είναι:

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1μιση κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 πακέτο ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλη χούφρα σπανάκι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 1/4 φλ. φέτα κατσικίσια τριμμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. χτυπημένα καρύδια

Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με νερό βράσε την γλυκοπατάτα για 7-10 λεπτά.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ρίξε τις πατάτες σου, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι στο μούλτι. Χτύπησέ τα καλά.

Άπλωσε τη ζύμη για πίτσα σε ένα ταψί.

Άλειψε από πάνω με το μείγμα της γλυκοπατάτας το οποίο έχει γίνει σαν πουρές.

Ρίξε την υπόλοιπη 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο από πάνω, το κατσικίσιο τυρό, το σπανάκι και την παρμεζάνα.

Ψήσε μέχρι να ροδίσει η πίτσα σου για 10-15 λεπτά. Ρίξε από πάνω το καρύδι και ψήσε για ακόμα 2 λεπτά.

Προσωπικά βάζω το καρύδι μέσα στο μούλτι μαζί με την γλυκοπατάτα και το χτυπάω κι αυτό.

Κάθε μερίδα (το 1/6 δηλαδή της πίτσας) έχει 320 θερμίδες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News