Πιτσάκια μελιτζάνας έτοιμα σε λιγότερο από 15 λεπτά!

By

Το τέλειο βραδινό για όλα εκείνα τα βράδια που δεν έχεις το χρόνο και το κουράγιο να φτιάξεις τίποτα πιο πολύπλοκο.

Μιας και το να φτιάξεις κανονική πίτσα με κανονικό ζυμάρι από αλεύρι είναι αρκετά παχυντικό ιδίως για βράδυ, σου έχω μια πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να φας τα πιο νόστιμα και ταυτόχρονα υγιεινά πιτσάκια.

Τα πιτσάκια αυτά έχουν πολύ λίγους υδατάνθρακες (και μάλιστα καλούς) και δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη.

Για να φτιάξεις 6 μερίδες θα χρειαστείς:

  • 1 μεγάλη ή 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 και 1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας ή και κέτσαπ (αν δεν έχεις έτοιμη σάλτσα)
  • 1 και 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψάκι.

Κόψε τις μελιτζάνες σε φέτες. Άπλωσε ελαιόλαδο στις φέτες μελιτζάνας, αλάτι και πιπέρι.

Ψήσε για 10-12 λεπτά στον φούρνο.

Βγάλε από τον φούρνο και άπλωσε πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Ρίξε λίγη μοτσαρέλα και 3-5 ντοματίνια.

Βάλε και πάλι στον φούρνο και ψήσε για 5-7 λεπτά.

Σέρβιρε τα πιτσάκια σου ζεστά ρίχνοντας από πάνω μερικά φύλλα βασιλικού.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News