Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεπαγώσεις κρέας και κιμά;

By

Πόσες φορές σου έχει τύχει να θέλεις να μαγειρέψεις κρέας ή κιμά και να διαπιστώνεις ότι ξέχασες να το βγάλεις από την κατάψυξη;

Προσωπικά μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και όλες έχω καταφύγει στο παρακάτω tip που θα σου δώσω παρακάτω.

Υπάρχει τρόπος να ξεπαγώνεις το κρέας σου σε 15 μόλις λεπτά.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι νερό.

Βάλε το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και σφράγισέ το. Βάλε το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει τους 60 βαθμούς βάλε μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήσε το μάτι και σκέπασε με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά το κρέας σου θα έχει ξεπαγώσει.

Όσο για τον κιμά θα πρέπει να εφαρμόσεις το εξής κόλπο: Μόλις τον αγοράσεις και πριν τον βάλεις στην κατάψυξη χώρισέ τον σε μικρές μερίδες και πίεσέ τον για να γίνει πλάκα. Τύλιξε με διάφανη μεμβράνη και βάλε στην κατάψυξη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει πολύ γρήγορα.

You may also like

Hot News