Πώς να φτιάξεις σπιτικό βούτυρο από οποιονδήποτε ξηρό καρπό!

By

Το να φτιάξεις σπιτικό βούτυρο από ξηρούς καρπούς μπορεί να σου ακούγεται μεγάλος κόπος αλλά είναι πραγματικά πανεύκολο.

Η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να τρως υγιεινό βούτυρο από ξηρούς καρπούς το να το βρεις στο εμπόριο είναι λίγο δύσκολο αλλά και θα σου στοιχίσει αρκετά. Φτιάξ’το λοιπόν μόνη σου και γλίτωσε και χρήματα και κόπο.

Να τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις Τα μόνα “εργαλεία” που χρειάζεσαι είναι ένας φούρνος, ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, ένα μπλέντερ και τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου.

Φυσικά μπορείς να βάλεις και πρόσθετα υλικά μέσα στο βούτυρό σου όπως είναι τα chia seeds ή η καρύδα για έξτρα γεύση και άρωμα.

Επίσης μπορείς να ανακατέψεις δύο είδη ξηρών καρπών για να φτιάξεις ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο βούτυρο.

Από κάποιους ξηρούς καρπούς πρέπει να αφαιρέσεις την φλούδα γιατί είναι αρκετά πικρή. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για τα καρύδια. Για να μπορέσεις να αφαιρέσεις τη φλούδα απλά ψησ’τα και μόλις ψηθούν βάλ’τα μέσα σε μια πετσέτα, κλείσ’την και τρίψ’τα για να φύγει η φλούδα.

Τώρα είσαι έτοιμη να φτιάξεις το βουτυράκι σου.

Πάρε 1 φλιτζάνι από τρία είδη ξηρών καρπών, καρύδια, κάσιους και αμύγδαλα. Αυτά θα σου δώσουν 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο. Επομένως αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα θα πρέπει να βάλεις και περισσότερους ξηρούς καρπούς.

Άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε όλους τους ξηρούς καρπούς πάνω στη λαδοκολα και ψήσε στον φούρνο για 6-8 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν. Αμέσως μετά βάλε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και χτύπησέ τους για 10-12 λεπτά. Χτυπώντας τους τόσο καλά θα αποκτήσεις την υφή του βούτυρου που επιθυμείς.

Αποθήκευσε το βούτυρό σου σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο και μπορείς να το κρατήσεις εκεί για μήνες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News