Πώς να φτιάξεις τα δικά σου πατατάκια στο σπίτι!

By

Φυσικά και γίνεται και αν μάλιστα έχεις και παιδιά που λατρεύουν τα πατατάκια τότε καλό είναι να ξέρεις να τα φτιάχνεις στο σπίτι. Ξέρεις πόσα συντηρητικά και πόσα κακά λιπαρά θα γλιτώσεις φτιάχνοντάς τα εσύ με τα χεράκια σου;

Ξεκίνα από το πλύσιμο και το ξεφλούδισμα της πατάτας Πλύνε καλά τις πατάτες σου και καθάρισέ τις. Φυσικά μπορείς και να μην καθαρίσεις τις πατάτες σου δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο μια πιο σπιτική, παραδοσιακή εικόνα.

Κόψιμο Το βασικό είναι να κόψεις τις πατάτες σου πάρα πολύ λεπτές. Το πιο σημαντικό είναι να κόψεις τις πατάτες σου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν όλες το ίδιο πάχος. Έτσι θα τηγανιστούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ξέπλυνε καλά Γέμισε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλε μέσα τις κομμένες πατάτες σου. Άφησέ τις εκεί για 30 λεπτά. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει τις πατάτες σου να ψηθούν καλύτερα και να γίνουν πιο τραγανές. Αν λοιπόν θέλεις να σου γίνουν τραγανές μην παραλείψεις ποτέ αυτό το βήμα.

Στέγνωσε τις πατάτες σου Ένα επίσης πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραλείψεις. Σκούπισε τις πατάτες σου καλά με πετσέτα.

Τηγάνισέ τις Βάλε λάδι στο τηγάνι, άφησέ το να ζεσταθεί καλά και τηγάνισε τις πατάτες σου.

Αφού τηγανιστούν και τις βγάλεις σε ένα μπολ ρίξε ό,τι μπαχαρικά θέλεις. Βάλε αλάτι, ρίγανη, πάπρικα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News