Πώς να φτιάξεις το δικό σου βούτυρο αμυγδάλου (γιατί έχει πάνω από 7 ευρώ το βαζάκι)!

By

Η τσιγκουνιά δεν μας αρέσει αλλά όπου μπορούμε καλό είναι να κάνουμε λίγη παραπάνω οικονομία.

Το βούτυρο αμυγδάλου είναι κρεμώδες, πεντανόστιμο και πολύ πολύ υγιεινό. Παρόλα αυτά είναι και ακριβό. Πέρα από αυτό το βούτυρο αμυγδάλου του εμποριού είναι γεμάτο συστατικά που δεν είναι απαραίτητα, έχει πολύ αλάτι και πρόσθετα συστατικά που δεν μπορείς καν να προφέρεις.

Ευτυχώς μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και να το απολαμβάνεις σε καθημερινή βάση χωρίς ενοχές και χωρίς να επηρεάζεται η τσέπη σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις ένα βαζάκι είναι:

  • 3 φλ. αμύγδαλα
  • ένα μπλέντερ ή μούλτι
  • αλάτι
  • προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κανέλα, μέλι ή εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Ξεκίνα ψήνοντας τα αμύγδαλα στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλε τα αμύγδαλα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
Ρίξε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτύπα τα καλά. Ουσιαστικά θέλουν χτύπημα γύρω στα 20 λεπτά.
Για να δώσεις γεύση στο βούτυρό σου απλά πρόσθεσε λίγο αλάτι και κάτι από τα παραπάνω επιπλέον.
Μπορείς να διατηρήσεις το βούτυρό σου στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Προσοχή στο πρόσωπό σας! Τι να κάνετε και τι όχι στο γυμναστήριο

Σίγουρα η γυμναστική είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για καλή υγεία και ευεξία. Όποιος όμως επιλέγει το γυμναστήριο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
LIVE WELL

Μέσα στο ξενοδοχείο της οικογένειας Νιάρχου στο St Moritz -Εδώ που γεννήθηκε ο χειμερινός τουρισμός

Από τις σουίτες του έχει περάσει όλο το διεθνές τζετ σετ. Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, γαλαζοαίματοι, κροίσοι. Τo Saint...
Διαβάστε Περισσότερα