Πρέπει να σταματήσεις να πετάς φαγητό μια και καλή. Δες πώς…

By

Πόσες φορές σου έχει τύχει να αναγκάζεσαι να καθαρίσεις το ψυγείο σου γιατί κάτι έχει αρχίσει να σου μυρίζει άσχημα; Έλα παραδέξου το! Mεταξύ μας μιλάμε!

Δες τι μπορείς να κάνεις για να εκμεταλλευτείς κάθε υπόλειμμα τροφής που έχεις στο ψυγείο σου.

Πάγωσε τα φρούτα σου

Κόψε τις μαυρισμένες σου μπανάνες, το επίσης μαυρισμένο αβοκάντο σου και όποιο άλλο φρούτο έχει αρχίσει να μαλακώνει και βάλ’τα σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς σε smoothies και χυμούς.

kl_fagito02

Χρησιμοποίησε το μαγειρεμένο σου φαγητό

Αν σου έχουν περισσέψει λίγα μακαρόνια, φτιάξε μια γρήγορη σαλάτα. Κατάλαβες που το πάω; Κάθε φαγητό που έχει περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια άλλη συνταγή. Αυτοσχεδίασε για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο.

Πάγωσε τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών σου

Μην πετάς τίποτα. Όλα έχουν την χρήση τους. Τα κοτσάνια και οι φλούδες των λαχανικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις, για παράδειγμα, ζωμό λαχανικών για τις σούπες σου.

Κάνε πιο μικρές και συχνές αγορές

Μπορεί να πρέπει να πηγαίνεις πιο συχνά στο σούπερ μάρκετ και το μανάβη της γειτονιάς σου αλλά αυτό είναι καλύτερο από το να πετάς φαγητό. Κάνε μια λίστα μια φορά την εβδομάδα γράφοντας όλα όσα θα χρειαστείς γι’αυτήν και πάρε μόνο αυτά.

kl_fagito01

Μάθε να μοιράζεσαι

Μερικές φορές μαγειρεύεις πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεσαι. Γιατί να μην πας λίγο φαγητό και στους γονείς σου ή στην αδερφή σου που μπορεί να μην έχει μαγειρέψει. Η επιλογή είναι δική σου.

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με τα τρόφιμα που έχεις στο ψυγείο σου όσο άχρηστα και αν σου φαίνονται. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή οργάνωση και φαντασία… και λίγη βοήθεια από εμάς!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News