Πρωτεΐνη: Την τρως με εντελώς λάθος τρόπο!

By

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος τότε οι ειδικοί λένε πως θα πρέπει να το ρίξεις στην πρωτεΐνη. Το θέμα είναι πώς θα φας την πρωτεΐνη, σε τι ποσότητες και τι συνδυασμούς θα κάνεις.

Η ειδική διατροφολόγος Leslie Langevin σου λέει τα 4 πιο κοινά λάθη που κάνεις όταν τρως πρωτεΐνη.

Όχι αρκετή ή υπερβολικά πολλή

Οι γυναίκες που βρίσκονται μεταξύ 19 και 70 χρονών πρέπει να τρώνε 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το πόσο γυμνάζεσαι μέσα στην ημέρα. Αν για παράδειγμα είσαι 70 κιλά και γυμνάζεσαι αρκετά τότε θα πρέπει να τρως γύρω στα 80 γραμμάρια πρωτεϊνης την ημέρα.

Όχι μεγάλη ποικιλία

Αν τα μόνα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι πρωτεϊνη είναι το κοτόπουλο, τα αυγά και οι μπάρες πρωτεΐνη τότε σου διαφεύγουν πολλά. Πιο συγκεκριμένα δεν έχεις υπολογίσει το τοφού, τους ξηρούς καρπούς, τις φακές, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα λαχανικά.

Όχι αρκετή πρωτεϊνη μετά την προπόνηση

Όταν γυμνάζεσαι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη προκειμένουν να “επισκευάσει” τους μύες σου και να τους κάνει πιο δυνατούς. Η Leslie προτείνει να τρως πρωτεΐνη 30 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης. Φρόντιζε να τρως γαλακτοκομικά, αυγά, ξηρούς καρπούς και σκόνη πρωτεϊνης μέσα σε smoothie.

To να τρως πάνω από 30 γραμμάρια τη φορά

Οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να τρως πάνω από 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε σου γεύμα γιατί τόσο μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός σου. Επομένως μην τρως όλη την πρωτεϊνη μαζί και χώριζέ την δια πόσα γεύματα τρως μέσα στην ημέρα σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News