Η σημερινή συνταγή για πρωτεϊνική τηγανίτα με κουρκουμά, είναι ένα πολύ θρεπτικό πρωινό με λίγα λιπαρά και θερμίδες, το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό.
Από την Healty Cook
Και ποιο είναι το σωστό πρωινό; Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ένα πρωινό πλήρες είναι να περιλαμβάνει ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπαρών. Παράλληλα, θα ευεργετηθείτε από τα, κυριολεκτικά, αμέτρητα οφέλη που σας προσφέρει ο κουρκουμάς.
Στην συνταγή δεν σας δίνω καμία γλυκαντική ουσία, γιατί θεωρώ ότι μέλι με το οποίο περιχύνουμε τις τηγανίτες είναι υπέρ αρκετό.
Πρωτεϊνική Τηγανίτα με Κουρκουμά
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Μερίδες: 1
Υλικά
- τα ασπράδια από 3 αυγά
- 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας (ζωικό ή φυτικό)*
- ¼ – ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
- 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικό)
- ½ κουταλιά ελαιόλαδο, ή βούτυρο
- 1/2 – 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά κοπανισμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι και το τζίντζερ, σε ένα μπωλ.
- Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και φροντίζετε να απλωθεί καλά σε όλο την επιφάνεια του τηγανιού.
- Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από την μια μεριά και να σταθεροποιηθεί.
- Γυρίζετε την τηγανίτα για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για να την γυρίσετε, είναι πολύ εύκολο έτσι).
- Μόλις ψηθεί σερβίρετε σε πιάτο, περιχύστε τη με το μέλι, πασπαλίστε τη με τα καρύδια και συνοδέψτε τη με φρούτο της αρεσκείας σας. *ή μια γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.