Πώς οι Γαλλίδες παραμένουν αδύνατες χωρίς καν να προσπαθούν

By

Μιλάω για το γνωστό “Γαλλικό παράδοξο” (French paradox) σύμφωνα με το οποίο καμιά Γαλλίδα δεν κάνει ποτέ δίαιτα και καμιά Γαλλίδα δεν παχαίνει ποτέ. Τι γίνεται; Πώς τα καταφέρνουν; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Μια Αμερικανίδα εξηγεί…

“Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς γίνεται οι Γαλλίδες να τρώνε όλα τα παραδοσιακά φαγητά και παρόλα αυτά να μην παίρνουν γραμμάριο, μέχρι που έζησα στο Παρίσι για μερικούν μήνες ως φοιτήτρια. Ακόμα μυρίζω τις φρεσκοψημένες μπαγκέτες που έτρωγα καθημερινά. Ακόμα θυμάμαι το κρασί που έπινα και τα γλυκά που έτρωγα και παρόλα αυτά δεν έπαιρνα γραμμάριο. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για θαύμα αλλά στην πορεία κατάλαβα πως αυτό οφειλόταν στον τρόπο ζωής των Γάλλων”.

Τι κάνουν, όμως, οι Γαλλίδες σε γενικές γραμμές και δεν παίρνουν ούτε γραμμάριο;

Δεν λιμοκτονούν Οι ντόπιοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το καλό φαγητό και το κρασί για κανένα λόγο. Τρώνε μικρές μερίδες από τα πάντα και απολαμβάνουν την κάθε μπουκιά του φαγητού τους. Έτσι δεν νιώθουν την ανάγκη να το παρακάνουν. Μια Γαλλίδα λέει: “Προσπαθώ να μαγειρεύω κάθε μέρα όταν είμαι στο σπίτι μου στο Παρίσι. Αλλά αν είναι να φάω σε κάποιο εστιατόριο, θα φάω ό,τι θέλω χωρίς τύψεις και ενοχές”.

Προγραμματίζουν Ξέρουν τι θα πει “μέτρο”. Αν, για παράδειγμα, ξέρουν ότι θα φάνε έξω το βράδυ θα προτιμήσουν να φάνε μια μικρή σαλάτα το μεσημέρι.

Ξεκινάνε τις καλές συνήθειες από νωρίς Τα μυστικά της διατροφής και της ομορφιάς τους τα έχουν μάθει από τις μαμάδες τους. Οι Γαλλίδες μαθαίνουν από μικρές να απολαμβάνουν το φαγητό και τις μικρές θερμίδες και να πίνουν πολύ νερό.

Τρώνε πολλά φρέσκα προϊόντα Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγουν ό,τι διαφημίζεται στην τηλεόραση γιατί γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα παράγονται μαζικά. Προτιμούν να ψωνίζουν από λαϊκές και παραδοσιακά μαγαζιά και έτσι ξέρουν πάντα τι τρώνε και τι βάζουν στο πιάτο τους.

Περπατάνε για να πάνε οπουδήποτε Οι Γαλλίδες φοράνε τα φλατ παπούτσια τους (έχουν και τις γόβες στην τσάντα) και πάνε παντού περπατώντας. Έτσι γυμνάζονται κάθε μέρα χωρίς να κλείνονται σε ένα γυμναστήριο.

Πίνουν πάρα πολύ νερό Δεν υπάρχει Γαλλίδα που να μην πίνει πολύ νερό. Ξέρουν ότι είναι το εληξήριο της νιότης και της ομορφιάς και ότι βοηθάει στο να έχουν άψογη επιδερμίδα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News