Πώς να φτιάξεις 5 σαλάτες που θα παραμείνουν φρέσκες για 1 εβδομάδα!

By

Το πιο βαρετό πράγμα στον κόσμο είναι το κόψιμο και το φτιάξιμο μιας σούπερ σαλάτας. Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα όλη τη διαδικασία για να φτιάξεις 5 σαλάτες με τη μία έτσι ώστε να έχεις μια για κάθε μέρα της εβδομάδας. Δές πώς θα το κάνεις εδώ…

Πού θα πακετάρεις

Η πιο απλή λύση είναι τα πλαστικά τάπερ τα οποία είναι ελαφριά (αν μάλιστα πηγαίνεις στη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς) και χωράνε στο μικρό ψυγειάκι σου. Μια άλλη ιδέα που ίσως είναι και πιο υγιεινή είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινα βαζάκια τα οποία πιάνουν και πολύ λίγο χώρο.

keep_salad01

Η τέχνη του πακεταρίσματος

Ξεκίνα με τα πράσινα λαχανικά. Για να γλιτώσεις χρόνο αγόρασε σακουλάκια με έτοιμες φυλλώδεις σαλάτα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Φρόντισε όλα τα λαχανικά σου να είναι στεγνά πριν τα βάλεις στο τάπερ ή στο βάζο. Γέμισε το “πακέτο” σου κατά τα 3/4 με πράσινα λαχανικά (2-3 φλιτζάνια).

Πρόσθεσε τα φρούτα και τα άλλα λαχανικά. Καρότα, αγγούρια, ντομάτες, πιπεριές, μπρόκολο, ρεβύθια, φασόλια, καλαμπόκι και όλα τα φρούτα μπαίνουν σε αυτή τη φάση. Φρόντισε να είναι και αυτά τα λαχανικά στεγνά.

Τελείωσε με την πρωτεϊνη. Κοτόπουλο, τοφού, αυγά βραστά, τυριά, καστανό ρύζι μπαίνουν τελευταία. Βάλε από αυτά στις 3 πρώτες σαλάτες (για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη). Το βράδυ της Τετάρτης απλά πρόσθεσε την πρωτεϊνη για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Έχει το ντρέσινγκ αλλού. Καλό είναι να το προσθέσεις στη σαλάτα σου αφού την αδειάσεις σε πιάτο την ώρα που τη φας.

keep_salad03

Βάζα

Για να γεμίσεις τα βαζάκια σου ακολούθα την παρακάτω διαδικασία:

Ξεκίνα με το ντρέσινγκ. Αν δεν θέλεις να πάρεις άλλο μπουκαλάκι μαζί σου ρίξε πρώτα το ντρέσινγκ στο βάζο.

Συνέχισε με τα λαχανικά σου. Βάλε από πάνω τα φυλλώδη λαχανικά και τελείωσε με την πρωτεϊνη.

Την ώρα του μεσημεριανού σου χτύπα καλά τη σαλάτα σου για να πάει παντού το ντρέσινγκ και άδειασέ την σε ένα πιάτο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News