Ρόδι: Το φρούτο της ζωής και της καλής τύχης σου αποκαλύπτεται!

By

Το βλέπεις σε σαλάτες, σε χυμούς, όλο και πιο συχνά και λόγω εποχικότητας σε διατροφές αλλά η αλήθεια είναι ότι αν σε ρωτήσω ποια είναι η θρεπτική του αξία, πέραν του ότι σου κάνει καλό δεν ξέρεις να μου πεις!


Ξέρεις ότι…

  •  To ρόδι αποτελεί είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α,C, E, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες αλλά είναι και πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τανίνες, πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά που το κατατάσσουν στις σούπερ τροφές.
  • Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που χρειάζεται καθημερινά ένας ενήλικας. Η βιταμίνη C του ροδιού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας από λοιμώξεις. Το σημαντικό επίσης ποσοστό βιταμίνης Α που περιέχει προφυλάσσει από παθήσεις των ματιών.

056171_62ff7b_banner_rodi-jpg_960x400_c_-jpg_960x400_c_

  • Το πιο ισχυρό του όπλο, είναι οι ψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. Έρευνες δείχνουν ότι ο χυμός του έχει περίπου 3 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί, χωρίς βέβαια τις παρενέργειες της τεϊνης και του οινοπνεύματος αντίστοιχα.
  • Ο χυμός του ροδιού έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή τον χυμό πορτοκαλιού! Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις αρνητικές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών που σχηματίζονται καθημερινά, μειώνουν τις καταστροφικές επιδράσεις της κακής χοληστερόλης, προστατεύοντας τα αιμοφόρα αγγεία και γενικά το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, οι ουσίες αυτές φαίνεται ότι έχουν σημαντική κατασταλτική δράση εναντίον του καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του δέρματος και άλλων μορφών καρκίνου.
  • Το ρόδι είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε θερμίδες (68 θερμίδες σε 100 γρ. καρπού) και ιδιαίτερα πλούσιο σε κάλιο, σε σχέση με το νάτριο που είναι σχεδόν μηδαμινό, θα βοηθήσει όσους έχετε οιδήματα και αυξημένη συγκέντρωση υγρών στο σώμα να αποβάλλετε τα υγρά αυτά μέσω της διούρησης.
  • Άλλες σημαντικές ιδιότητες του ροδιού είναι η μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος (έχει αποδειχτεί πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού μειώνει την διαστολική πίεση έως και 36%, ενώ τη συστολική μέχρι και 5%), η προστασία από εγκεφαλικές βλάβες, η βελτίωση της στυτικής λειτουργίας στους άντρες, η θεραπεία χρόνιας διάρροιας, δυσεντερίας και αιμορραγιών, καθώς και η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας.
  • Καθαρίζει το δέρμα, βοηθά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, μειώνει τις ρυτίδες και προωθεί την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News