Όταν κάνεις διατροφή το κοτόπουλο δεν μπορείς να το αποφύγεις! Έχω εξαντλήσει να σου πω την μαύρη μου αλήθεια κάθε τρόπο μαγειρέματος που να είναι εννοείται super healthy!
Τώρα ειδικά που καλοκαίριασε, θέλω κάτι εύκολο, χωρίς να τρώω χρόνο στην κουζίνα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να τρώω και να χορταίνω!!! Και με αυτή τη σαλάτα του Άκη Πετρετζίκη τα έχω όλα!
σ.σ αν είσαι σε πρόγραμμα σκληρό μείωσε το μέλι σε μία κουταλιά και αν δεν είσαι fan του σκόρδου μείωσε το σε μία σκελίδα!
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Μερίδα/ες: 2-4
Τι θα χρειαστείς
1 στήθος κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
2 κ.σ. βούτυρο
10 φύλλα λόλες ,
10 φύλλα μαρουλιού
Για την σος γιαουρτιού
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ μέλι
5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
5 κλ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
Δίνουμε χρώμα στο φιλέτο μας, στο τηγάνι.
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το κοτόπουλο μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε με νερό και ξύδι τις λόλες και το μαρούλι.
Τα κόβουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραία υφή.
Προσθέτουμε την σος στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στο τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα μας.