Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο: Μια υγιεινή συνταγή ιδανική για καλοκαίρι!

By

Μια πλούσια, γευστική σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και light σως που μπορείτε να τρώτε όλο το καλοκαίρι.

Επειδή προσωπικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ανάβω φούρνο για κανένα λόγο, προτιμώ να φτιάχνω συνταγές που δεν θέλουν καθόλου μαγείρεμα (ή να θέλουν ελάχιστο), φτιάχνω συνταγές σαν κι αυτή που θα βρείτε παρακάτω.

Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα;

Όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Η συνταγή που σας δίνω είναι για 4 μερίδες. Έτσι αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερη για να έχετε και για δεύτερη ή τρίτη μέρα τότε δεν έχετε παρά να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τις ποσότητες.

Τι γεύση έχει αυτή η κοτοσαλάτα με αβοκάντο;

Την πρώτη φορά που την έφτιαξα πριν από αρκετά χρόνια ένιωσα σαν να την είχα ξαναφάει σε κάποιο εστιατόριο στη Βαρκελώνη. Μπορεί να ήταν και ιδέα μου αλλά είχε μια γνώριμη, ιδιαίτερη γεύση που κάπου είχα ξαναφάει.

Ποια είναι τα βασικά συστατικά της σαλάτας;

Το κοτόπουλο

Το αβοκάντο

Τα πράσινα λαχανικά

και το dressing με μίσο

Όπα όπα! Τι είναι το μίσο;

Μην ταράζεστε. Μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε βιολογικά προϊόντα και είναι στην ουσία μια πάστα φτιαγμένη από φασόλια που χρησιμοποιούν σε όλες τις σαλάτες τους οι Ιάπωνες. Αν μάλιστα είστε γνώστες της Ιαπωνικής κουζίνας τότε σίγουρα θα ξέρετε το miso και την τέλεια γεύση του που νοστιμεύει ακόμα και την πιο άνοστη σαλάτα.

Μην ανησυχείτε, όμως! Σας έχω και εναλλακτική σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε miso στη σως σας. Θα τη βρείτε παρακάτω.

Πόσες θερμίδες έχει η κάθε μερίδα;

Αυτή η σαλάτα είναι για 4 άτομα. Η κάθε μερίδα έχει 330 θερμίδες. Αν θέλετε λιγότερα λιπαρά απλά μπορείτε να μειώσετε το αβοκάντο. Αν θέλετε περισσότερο κοτόπουλο απλά προσθέστε περισσότερο στη συνταγή σας.

Πώς να σερβίρετε τη σαλάτα σας

Μπορείτε να βάλετε όπως έκανα κι εγώ τα υλικά σας χωρισμένα σε ομάδες μέσα στο μπολ. Δηλαδή να βάλετε σε ένα μέρος το κοτόπουλο, σε ένα το αβοκάντο και σε ένα τα πράσινα λαχανικά και να ρίξετε από πάνω τη σως.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα μαζί με τη σως σε ένα μπολ.

Πόσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο η σούπερ υγιεινή και εύκολη αυτή σαλάτα;

Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε χωριστά τα υλικά έτσι ώστε να διατηρηθούν πολύ καλύτερα. Φυσικά και τη σως θα πρέπει να τη φυλάξετε χωριστά.

Αν προτιμάτε κάτι σε ψάρι τότε μπορείτε μέσα σε μόλις 15 λεπτά να φτιάξετε την πιο νόστιμη συνταγή για σολωμό με κρούστα πέστο.

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

  • τηγάνι
  • τρυπητή κουτάλα
  • μούλτι
  • ξύλο κοπής
  • μαχαίρι
  • ψαλίδι (μου αρέσει να κόβω τα λαχανικά μου με ψαλίδι για μεγαλύτερη ευκολία)

Σαλάτα με Κοτοπουλο και Αβοκάντο

Υλικά

για τη σαλάτα:

  • 1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1μιση φλ. αβοκάντο (2 μικρά)
  • 4 φλ. κομμένα πράσινα λαχανικά
  • φρέσκο κόλιαντρο

για τη σως:

  • λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό από λάιμ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1μιση κ.σ. λευκό miso (μπορείτε αντί για miso να χρησιμοποιήσετε ταχίνι)
  • 1/2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

για τη μαρινάρα του κοτόπουλου: 

  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ.κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1μιση κ.σ. ελαιόλαδο

Διαβάστε τη συνέχεια στο dearlife.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News