H σαλάτα του καλοκαιριού έχει σπανάκι, κινόα και φράουλες

By

Μια καλοκαιρινή κι ελαφριά συνταγή για σαλάτα που είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ: η τσαχπινιά της είναι στη φράουλα που δίνει μια ευχάριστα γλυκιά γεύση στο σπανάκι και στη κινόα.

Η σως είναι από βαλσάμικο, λάδι και σκόρδο. Θα εκπλαγείς από το πόσο ταιριάζει η φράουλα με το βαλσάμικο! Η σαλάτα αυτή, είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα γρήγορη. Επίσης είναι ένα ισορροπημένο γεύμα μιας και παίρνεις από τη κινόα τη πρωτεΐνη, από τα αμύγδαλα τα καλά λιπάρα, και από το σπανάκι και τις φράουλες ένα σωρό βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ φρέσκο σπανάκι
½ κούπα κινόα
6-8 φράουλες, κομμένες σε ροδέλες
1 χούφτα φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
1 χούφτα αμύγδαλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ:

3κτ σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3κτ σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράζεις τη κινόα με τη διπλάσια ποσότητα νερού μέχρι να ρουφήξει εντελώς το νερό.

Σπας σε γουδοχέρι τα αμύγδαλα έτσι ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια.

Παράλληλα ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σως.

Σε ένα μεγάλο πιάτο σαλάτας προσθέτεις το σπανάκι, τη κινόα, τη ψιλοκομμένη μέντα, τις φράουλες και τα αμύγδαλα. Περιχύνεις με τη σώς από βαλσάμικο.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα