Αυτή η σαλάτα με χουρμάδες και αχλάδι είναι πολύ πιο νόστιμη από όσο φαντάζεσαι!

By

Η αλήθεια είναι πως έρχεται η στιγμή που κουράζεσαι να τρως σαλάτες με μαρούλι και τόνο ή κοτόπουλο. Όσο διαρκεί το καλοκαίρι είναι καλά, αλλά η αλλαγή πρέπει να συμβεί.

Δεν είμαι fan των δύσκολων συνταγών και επίσης και αυτών που θα με βάλουν σε διαδικασίες να παίζω το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Και επειδή το φθινόπωρο έχει πολλά καλά και σούπερ υγιεινά υλικά, αποφάσισα να κάνω την παρακάτω σαλάτα που μας πρότεινε η διατροφολόγος Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου.

Σε αυτή τη σαλάτα θα βρεις τα σέσκουλα, δηλ. τα φύλλα από το παντζάρι, τα αχλάδια, τους χουρμάδες, το ρόδι και φυσικά το σταφύλι. Με λίγα λόγια, όλα τα καλά του Φθινοπώρου!

Αν δεν σου αρέσει το ροκφόρ αντικατέστησέ το με cottage ή με ένα μαλακό τυρί της αρεσκείας σου.

Τι θα χρειαστείς 

75γρ. Ροκφόρ

2 μικρά αχλάδια

½ ρόδι

20 ρόγες από σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)

5 αποξηραμένοι χουρμάδες

1 ματσάκι κόκκινα σέσκουλα

Για το dressing

2 κ.σ Ξύδι ροδιού

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ μέλι

Αλάτι

Πάμε να τη φτιάξουμε

Πλένουμε και στεγνώνουμε για τη σαλάτα τα σέσκουλα. Κόβουμε το τυρί σε μικρές λωρίδες ή μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους καρπούς από το ρόδι.
Πλένουμε τα σταφύλια και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβω σε μικρά κομμάτια.

Για το Dressing βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με το χτυπητήρι τα χτυπώ μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
Από πάνω μπορώ να ρίξω λίγα καρύδια πεκάν.

 

You may also like

Hot News