σαλάτες

Σαλάτες: Τα υλικά που τις μετατρέπουν σε θερμιδικές “βόμβες”

By

Οι σαλάτες είναι σίγουρα ένα υγιεινό γεύμα ενώ για πολλούς αποτελούν σύμμαχο στο αδυνάτισμα. Ωστόσο, κάποιες φορές οι σαλάτες μπορούν να αποδειχθούν θερμιδικές βόμβες. Η παγίδα κρύβεται στα υλικά που χρησιμοποιείτε. Δείτε, λοιπόν, τι δεν πρέπει να προσθέτετε εάν θέλετε να χάσετε κιλά.

1. Τηγανητό κοτόπουλο ή τηγανιτές γαρίδες

Η πρωτεΐνη βοηθάει στο αίσθημα κορεσμού και σας κρατάει για πολλές ώρες χορτάτους. Όμως εάν θέλετε να μην πάρετε πολλές θερμίδες και να χορτάσετε, αποφύγετε τα τηγανητά και επιλέξτε ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, αυγά βραστά ή τόνο σε κονσέρβα.

2. Μπέικον ή ζαμπόν

Οι συγκεκριμένες τροφές το μόνο που προσθέτουν στη σαλάτα σας είναι θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Αν αυτού εάν προσθέσετε μια με δυο κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια ή σπόρους κολοκύθας θα χορτάσετε και θα πάρετε τα καλά λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθάνε στη μείωση του σωματικού βάρους.

3. Κρεμώδεις σάλτσες

Οι έτοιμες σάλτσες μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος ένοχος που μετατρέπει τη σαλάτα σας θερμιδική βόμβα, προσθέτοντας επιπλέον 200 με 300 θερμίδες ενώ είναι πλούσιες σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ξύδι βαλσάμικο με λίγο ελαιόλαδο.

4. Κρουτόν

Μια μικρή χούφτα μπορεί να προσθέσει περίπου 100 θερμίδες, πάνω από 200 mg νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, χωρίς να σας προσφέρει κάποιο διατροφικό όφελος. Αν θέλετε μια έξτρα γεύση προσθέστε λίγα αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και βότανα.

You may also like

Hot News