Μια από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες σάλτσες με την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε το ρύζι σας, μια μακαρονάδα, πατάτες ή και πλιγούρι.
Η συγκεκριμένη συνταγή θυμίζει Ισπανία, Ιταλία και Περσία και είναι πανεύκολο να τη φτιάξεις.
Θα χρειαστείς λοιπόν:
300 γρ. γαρίδες
300 γρ. δαχτυλίδια καλαμαριών
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη σάλτσα να βράσει. Έπειτα από 10-15 λεπτά περίπου προσθέστε τις γαρίδες και τα καλαμάρια. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα και σερβίρετε.