Σχοινόπρασο: Το νέο superfood έχει ελάχιστες θερμίδες και πολλαπλά οφέλη

By

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες συνταγές περιέχουν σχοινόπρασο, οι κουζίνες γεμίζουν με σχοινόπρασο και όλοι μιλούν γι’ αυτό. Εάν απορείς και εσύ γιατί τέτοια μανία με το σχοινόπρασο, διάβασε τα παρακάτω και τρέξε στο πλησιέστερο μανάβη…

Το δημοφιλές πλέον σχοινόπρασο χαρίζει μια ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε σκόρδο και κρεμμύδι στην ήπια εκδοχή του Το καλύτερο φυσικά κρύβεται στις μυστικές διατροφικές του ιδιότητες, που το χρίζουν ως το νέο superfood.

Το σχοινόπρασο ανήκει στα μυρωδικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όποιο φαγητό επιθυμείς, αφού θα προσφέρει άρωμα και γεύση αλλά και ως γαρνιτούρα. Το σχοινόπρασο έχει ελαφριά γεύση, έντονο άρωμα και είναι πλούσιο σε σίδηρο βοηθώντας κατά πολύ τα άτομα με αναιμία. Βοηθάει πολύ στην πέψη, περιέχει μόλις 1 θερμίδα ανά κουταλιά της σούπας και δίνει στον οργανισμό μας βιταμίνη Α και C.

Αν και είναι αγαπημένο υλικό της κινέζικης κουζίνας, πλέον έχει γίνει και της ελληνικής. Αγόρασε σχοινόπρασο και αν σου μείνει, μπορείς να το διατηρήσεις μέχρι και 6 μήνες στην κατάψυξη.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News