Σοκολατένιες τάρτες με φράουλες (δεν χρειάζονται ψήσιμο)!

By

Το ομολογώ ότι φέτος με έχει πιάσει μια μανία με τις φράουλες. Είμαι σίγουρη ότι θα το πρόσεξα τε μιας και όλες μου οι συνταγές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φράουλες μέσα. Οπότε ορίστε και μια συνταγή για γλυκό που είχα καιρό να ποστάρω.

Η φράουλα σε αυτά τα τέλεια ταρτάκια σοκολάτας είναι κρυμμένη μέσα στη κρέμα σοκολάτας.

Πολύ διακριτική, αφήνει μια ελαφριά φραουλένια γεύση στη πλούσια κρέμα σοκολάτας.

Πραγματικά αυτό το γλυκό είναι αφιερωμένο σε όλους τους σοκολατο-φραουλόφιλους. Γενικά είναι μια παραλλαγή μιας από τις αγαπημένες μου ωμοφαγικές συνταγές που την έχω φτιάξει και σε τούρτα απλά εδώ τις πρόσθεσα τις φράουλες και την έφτιαξα σε ατομικές απολαυστικές μερίδες. Θέλει λίγο υπομονή στο κρύωμα αλλά έτσι είναι, Good things come to those who wait!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

50 γρ καρύδια
70 γρ φουντούκια
20 γρ ινδοκάρυδο
2 κτ σούπας σκόνη ωμό κακάο
½ κτ γλ. Αλάτι
220 γρ χουρμάδες
1κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ- ΦΡΑΟΥΛΑΣ

80 γρ βούτυρο κακάο ή λάδι καρύδας, λιωμένο
3κτ σούπας σκόνη ακατέργαστου κακάο
2κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου
½ κούπα κάσιους που έχεις μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ
8 φράουλες
120 μλ βραστό νερό
½ κτ γλυκού απόσταγμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

12 φράουλες
Λίγη μελισσογύρη
2 κτ σούπας λάδι καρύδας
1 κτ σούπας ωμό κακάο
1κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για να φτιάξεις τη βάση: βάζεις όλα τα υλικά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων με μεγάλο κάδο (μη προσπαθήσεις στο μούλτι θα το κάψεις σίγουρα) και χτυπάς μέχρι οι χουρμάδες και οι ξηροί καρποί θρυμματιστούν σε μικρά κομματάκια.

Θα χρειαστείς μια βάση σιλικόνης για cupcakes. Μοιράζεις το μείγμα στις βάσεις και πατάς καλά με τα δάχτυλα για να απλωθεί.

Βάζεις τις βάσεις στο ψυγείο όσο φτιάχνεις τη κρέμα.

Λιώνεις σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και σε απλό μπρικάκι το λάδι καρύδας.

Πετάς το νερό από τα κάσιους και τα βάζεις σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά για τα κρέμα αφήνοντας το νερό για το τέλος.

Βγάζεις τις βάσεις από το ψυγείο και ρίχνεις τη κρέμα πάνω στις βάσεις ώστε να καλυφθούν σχεδόν μέχρι πάνω.

Βάζεις στο ψυγείο και αφήνεις για περίπου 3 ώρες.

Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και τοποθετείς μία φράουλα πάνω σε κάθε τάρτα, και λίγη μελισσογύρη.

Παράλληλα λιώνεις σε χαμηλή φωτιά το λάδι καρύδας και ανακατεύεις με το κακάο και το σφένδαμο για να φτιάξεις το σιρόπι σοκολάτας.

Με ένα κουταλάκι ραντίζεις τις τάρτες με το σιρόπι σοκολάτας ώστε να καλυφθούν μερικώς.

Βάζεις στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά να στεγνώσει το σιρόπι και επιτέλους απολαμβάνεις!

 

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News