Μαγειρεύουμε υγιεινά χωρίς εκπτώσεις στη νοστιμιά!
Τι θα χρειαστείς
Υλικά για 6 μερίδες
2 γλυκοπατάτες πορτοκαλί καθαρισμένες & κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml γάλα καρύδας light
1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου ginger
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
800 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ και το ginger και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι η σούπα μας να πάρει βελουτέ υφή (αν χρειαστεί πρπσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών). Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας, κάσιους και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 17 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 15.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.