Σούπερ υγιεινή συνταγή για κεφτέδες στον φούρνο!

By

Ετοιμαστείτε να γευτείτε τους πιο ζουμερούς, υγιεινούς κεφτέδες στον φούρνο!  

Η συνταγή είναι απλή αλλά η γεύση που έχουν οι κεφτέδες κοτόπουλου είναι μοναδική. Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά και το ψήσιμο όχι πάνω από 30 λεπτά.

Τι γεύση έχουν αυτοί οι κεφτέδες φούρνου;

Είναι πολύ πιο ελαφριοί από τους κλασικούς κεφτέδες που είναι φτιαγμένοι από μοσχαρίσιο κιμά και μάλιστα στο τηγάνι. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να τους τρώτε πιο συχνά, χωρίς ενοχές και να τους δίνετε και στα παιδιά σας.

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε τους κεφτέδες σας και με κιμά γαλοπούλας. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο.

–> Υγιεινή συνταγή για σάντουιτς με αυγοσαλάτα και γιαούρτι!

Το σπανάκι και η ντομάτα θα δώσουν χρώμα στους κεφτέδες σας!

Επειδή το κοτόπουλο είναι πολύ άχρωμο σε σχέση με το μοσχάρι, λίγο σπανάκι και λίγη ντομάτα θα δώσουν χρώμα στα κατά τα άλλα άχρωμα κεφτεδάκια σας.

Κοπιάστε! 😉

Πώς να σερβίρετε τους κεφτέδες φούρνου!

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τους ρίξετε μετά το ψήσιμο μέσα σε σάλτσα ντομάτας και να τους σερβίρετε με μακαρόνια ή κασταντό ρύζι.

Αν δεν θέλετε να φάτε υδατάνθρακες μπορείτε να φτιάξετε και noodles κολοκυθιού αντί για μακαρόνια ή ρύζι.

Τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα καθένα από τα κεφτεδάκια σας και σερβίρετέ τα ως ορεκτικό.

Βάλτε τους μέσα σε σάντουιτς μαζί με κέτσαπ, μουστάρδα και ωμά λαχανικά της επιλογής σας και φάτε τους έτσι.

Προσωπικά μου αρέσει να συνδυάζω τους κεφτέδες φούρνου με πατάτες φούρνου (smashed potatoes), μπρόκολο και μανιτάρια όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Τέλος, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για να τα φάτε κάποια άλλη στιγμή. Μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη μέχρι και για 3 μήνες.

–> Το ιδιοφυές παγωτό των 2 υλικών που τυχαίνει να είναι και vegan

Το τελικό αποτέλεσμα θα δείχνει κάπως έτσι.
κεφτέδες στον φούρνο
Ένας από τους πιο αγαπημένους μου συνδυασμούς: Κεφτέδες φούρνου και smashed πατάτες.

Κεφτέδες κοτόπουλου στον φούρνο

Υλικά: 

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2μιση φλ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο

Υ.Γ. Το κόκκινο κραγιόν μου που δεν βγαίνει με τίποτα όσο κι αν φάτε, όσο κι αν πιείτε είναι της εταιρίας NYX και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Υ.Γ. Όσο για το φόρεμά μου, που το είδατε και στο Instagram μου και με ρωτάτε από πού το πήρα, είναι Nastygal και το έχω πάρει πριν από αρκετό καιρό. Μπορείτε, όμως, να βρείτε παρόμοια παρακάτω.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News