Θα σε τρελάνω φέτος με τις τρελές συνταγές μου αλλά θα σε κάνω κορμάρα!
Μιας και είμαι και εγώ σε συνεχές ψάξιμο -μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα στην κουζίνα- βρίσκω καθημερινά συνταγές που είναι νόστιμες αλλά έχουν και μια δόση τρέλας.
Αν θέλεις να βγεις με τέλειο κορμί στην παραλία ή απλά θέλεις να αλλάξεις λίγο τη διατροφή σου και να την κάνεις πιο υγιεινή, τότε η παρακάτω συνταγή για σουβλάκι χωρίς ίχνος υδατάνθρακα θα σου αρέσει πολύ.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 6-8 σουβλάκια είναι:
- 750 gr. στήθος κοτόπουλο
- ένα μαρούλι
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τρία
για τη μαρινάδα:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κ.γ. κόλινατρο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. τσίλι
για τη σως:
- 1 φλ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1/4 φλ. φύλλα κόλιαντρου λιωμένα
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάλε μέσα το κοτόπουλο και άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ χτύπα σε ένα άλλο μπολ όλα τα υλικά της σως και βαλ΄τα και αυτά στο ψυγείο.
Μόλις περάσει η 1 ώρα βάλε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα το κοτόπουλο και μαγείρεψε για 3-5 λεπτά. Γύρνα το από την άλλη και χαμήλωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Μαγείρεψε για ακόμα 4-6 λεπτά. Βγάλε το κοτόπουλο από τηγάνι και περίμενε 5 λεπτά μέχρι να το κόψεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το αγγούρι, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και το κοτόπουλο. Πρόσθεσε τη σως και ανακάτεψε καλά.
Για να φτιάξεις τα σουβλάκια σου απλά πάρε ένα φύλλο μαρουλιού και βάλε μέσα όση ποσότητα από την παραπάνω θέλεις. Το σουβλάκι σου είναι πανέτοιμο!