syntagi_spanaki

Σπανακο-πλιγούρι με γιαούρτι

By

Σπανάκι με πλιγούρι και γιαούρτι! Αν είσαι σε φάση που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και 100% γευστικό και με υψηλή θρεπτική αξία, αυτή είναι η συνταγή σου!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 1/2 κιλό Σπανάκι καθαρισμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 10 φυλλαράκια φρ. δυόσμο (ψιλοκομμένα)
  • 1 φρέσκια ντομάτα (τριμμένη)
  • 1 κτσ πελτέ
  • ½ κούπα πλιγούρι
  • 1 + 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών

Για το γαρνίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Μυρωδικά
  • Ξύσμα λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο περίπου για 3’.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το σπανάκι (χοντροκομμένο) ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
  • Βάζουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, τον μισό άνηθο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε χαμηλή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη βράζουμε για 20’ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρ. κρεμμύδια, φρέσκο θυμάρι, δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
  • Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε και βάζουμε στο κέντρο μία μεγάλη κτσ γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρ. μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα