Σπανάκι με πλιγούρι και γιαούρτι! Αν είσαι σε φάση που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και 100% γευστικό και με υψηλή θρεπτική αξία, αυτή είναι η συνταγή σου!
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1/2 κιλό Σπανάκι καθαρισμένο
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι άνηθο
- 10 φυλλαράκια φρ. δυόσμο (ψιλοκομμένα)
- 1 φρέσκια ντομάτα (τριμμένη)
- 1 κτσ πελτέ
- ½ κούπα πλιγούρι
- 1 + 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
Για το γαρνίρισμα
- Γιαούρτι
- Μυρωδικά
- Ξύσμα λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο περίπου για 3’.
- Ρίχνουμε σταδιακά το σπανάκι (χοντροκομμένο) ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
- Βάζουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, τον μισό άνηθο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε χαμηλή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη βράζουμε για 20’ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρ. κρεμμύδια, φρέσκο θυμάρι, δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε και βάζουμε στο κέντρο μία μεγάλη κτσ γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρ. μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.