syntagi_spanaki

Σπανακο-πλιγούρι με γιαούρτι

By

Σπανάκι με πλιγούρι και γιαούρτι! Αν είσαι σε φάση που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και 100% γευστικό και με υψηλή θρεπτική αξία, αυτή είναι η συνταγή σου!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 1/2 κιλό Σπανάκι καθαρισμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 10 φυλλαράκια φρ. δυόσμο (ψιλοκομμένα)
  • 1 φρέσκια ντομάτα (τριμμένη)
  • 1 κτσ πελτέ
  • ½ κούπα πλιγούρι
  • 1 + 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών

Για το γαρνίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Μυρωδικά
  • Ξύσμα λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο περίπου για 3’.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το σπανάκι (χοντροκομμένο) ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
  • Βάζουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, τον μισό άνηθο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε χαμηλή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη βράζουμε για 20’ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρ. κρεμμύδια, φρέσκο θυμάρι, δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
  • Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε και βάζουμε στο κέντρο μία μεγάλη κτσ γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρ. μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News