Λατρεύετε την σπανακόπιτα αλλά δεν την φτιάχνετε στο σπίτι σας γιατί έχει πολλές θερμίδες λόγω του φύλλου; Ή απλά δεν την φτιάχνετε γιατί το να ανοίξετε φύλλο σας φαινεται χρονοβόρο και δύσκολο; Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει σας έχω τη λύση. Αυτή η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα σας φτιάξει τη διάθεση. Για δείτε παρακάτω…
Πώς είναι η γεύση της
Σίγουρα δεν μοιάζει με την κλασική σπανακόπιτα αλλά είναι εξίσου νόστιμη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Θα έλεγα ότι θυμίζει περισσότερο κις σπανάκι παρά σπανακόπιτα αλλά αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει καθόλου φύλλο. Είναι πολύ νόστιμη και το γεγονός ότι έχει πολύ λίγες θερμίδες θα σας κάνει να την τρώτε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και χωρίς ενοχές.
Για ποιο λόγο αγαπώ αυτή τη σπανακόπιτα
- Έχει πολύ απλά υλικά.
- Μπορώ να την φτιάξω ανά πάσα στιγμή και να έχει κάτι να τρώει όλη η οικογένεια χωρίς ενοχές.
- Θέλει πολύ λίγη προετοιμασία.
- Περιέχει σπανάκι και φέτα που λατρεύω.
- Είναι υγιεινή και δεν με γεμίζει ενοχές.
Πόση ώρα μου παίρνει η όλη διαδικασία της συνταγής για σπανακοπιτα χωρις φυλλο
Δεν χρειάζομαι πάνω από 50 λεπτά συνολικά μαζί με το ψήσιμο για να φτιάξω την τέλεια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Από αυτά τα 50 λεπτά μόνο τα 20 λεπτά θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με αυτήν και πιο συγκεκριμένα για να συγκεντρώσετε, να κόψετε και να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Εξοπλισμός που χρειάζομαι:
- ταψί
- μαχαίρι
- ξύλο κοπής
- μεγάλο μπολ
Σας άρεσε η σούπερ συνταγή μου για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο;
Αν ναι, τότε μπορείτε να την φτιάξετε και εσείς και να κάνετε ένα post στο Instagram χρησιμοποιώντας το tag @dearlifegr και @emilyvagia για να δω και εγώ τα αριστουργήματά σας. Καλή όρεξη αγαπημένοι μου!!
Σούπερ υγιεινή συνταγή για Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο
Υλικά για ένα ταψάκι

- 280 γρ. σπανάκι χωρίς υγρά (στραγγίστε το όσο πιο καλά μπορείτε)
- 1/2 φλ. πράσα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- 1/2 φλ. αλεύρι (είτε λευκό είτε ολικής άλεσης)
- 1 κ.γ. baking powder
- 2/3 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.