Σπιρουλίνα: Το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που σε γεμίζει με ενέργεια

By

Πέρασα τις προάλλες από το σπίτι μίας φίλης μου η οποία έχει τρέλα με ό,τι ενεργειακό και φυτικό υπάρχει. Εγώ δεν είμαι σε αυτή τη φάση αλλά μου αρέσει πολύ που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη σε πολλά χημικά και στράφηκε στα αγαθά της φύσης. Κάνω αυτή τη μικρή εισαγωγή επίτηδες, μιας και θα σου γράψω σήμερα για ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο είναι απαραίτητο για τον  οργανισμό σου. Ποιο είναι αυτό; Η σπιρουλίνα. Ή αλλιώς το τρόφιμο των αστροναυτών. Η συγκεκριμένη φίλη μου την παίρνει εδώ κι αρκετά χρόνια και το ανοσοποιητικό της σύστημα είναι σε τέλεια κατάσταση. Δεν αρρωσταίνει σχεδόν ποτέ και σε συνδυασμό με την σωστή κι υγιεινή διατροφή που κάνει, νιώθει κάθε μέρα ευεξία. Na σου πω την αλήθεια, την σπιρουλίνα πρώτη φορά την έμαθα από τη μητέρα μου η οποία την έχει μέχρι σήμερα στο ντουλάπι της κουζίνας και όποτε το θυμηθεί παίρνει! 

Από πού προέρχεται

Πρόκειται για ένα φύκι του γλυκού νερού, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ανιοξειδωτικά, ενώ θεωρείται εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής ποιότητας (60-70% περιεκτικότητα).

Πού βοηθάει; 

Χαρίζει τόνωση, ευεξία και ενέργεια, ενώ μπορεί μακροπρόθεσμα και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αμινοξέα να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, τη μείωση της όρεξης και την ενδυνάμωση του μυικού ιστού. Φυσικά η δοσολογία της εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε οργανισμού και καλό είναι να συμβουλευτείς τον φαρμακοποιό σου ή κάποιον ειδικό που εμπιστεύεσαι.

spiriou

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: 

Καλό είναι η λήψη της σπιρουλίνας να γίνεται τουλάχιστον 1 ώρα πριν ή μετά το φαγητό για την καλύτερη απορρόφησή της. Αυτό φυσικά θα στο πει κι ο γιατρός.

Έχει παρενέργειες;

Η λήψη της θεωρείται γενικά ασφαλής, ακόμα και από άτομα με υπερθυρεοειδισμό αφού δεν περιέχει ιώδιο. Καλό είναι να μην καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από άτομα που έχουν ιστορικό νεφρολιθίασης.

spirolina

Ακόμη εδώ είσαι; Πήγαινε να προμηθευτείς το σούπερ φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που δεν θα πρέπει να λείπει από το ντουλάπι της κουζίνας σου. Θα δεις μεγάλη διαφορά μόλις πάρεις τις πρώτες κιόλας δόσεις.

You may also like

Hot News