Λατρεύεις τη σοκολάτα αλλά θες να προσέξεις και λίγο μιας και το καλοκαιράκι πλησιάζει…
Σου έχουμε την γευστικότερη συνταγή για σπιτική nutella, που θα σε ενθουσιάσει!
Όντως από όλες τις συνταγές που έχω δοκιμάσει αυτή είναι η καλύτερη. Μετά από πολλές δοκιμές, παραλλαγές και μεθόδους βρήκα πως θα απολαύσουμε το αγαπημένο μας γλυκό, χωρίς ενοχές και τύψεις.
Όμως μην το παρακάνετε με το ψωμί…
Συνδυάζεται απίθανα με ρυζογκοφρέτες (δοκίμασέ το) και είναι και ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο των παιδιών που θέλουν το γλυκάκι τους!
Δοκίμασε το!!!
Υλικά
- 2 κούπες ωμά φουντούκια (ανάλατα και άψητα)
- 1/2 κούπα κακάο
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα φουντούκια στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά για να καβουρντιστούν, να ξεκολλήσει η φλούδα τους και να βγάλουν τα έλαια τους. Όταν κρυώσουν τα τρίβουμε καλά για να φύγει η φλούδα τους ή τα βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι και το ανακινούμε πάνω κάτω με δύναμη. Έτσι θα ξεφλουδιστούν πιο εύκολα. Αν σε κάποια δεν φεύγει η φλούδα ούτε με το τρίψιμο δεν πειράζει, τα αφήνουμε έτσι.
- Βάζουμε τα φουντούκια μαζί με το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μίξερ (αν δεν έχετε μεγάλο, βάζετε μισή μισή δόση σε μικρό) ή σε μπλέντερ και τα χτυπάμε αρκετή ώρα (περίπου 5′ ανάλογα το μίξερ) μέχρι να γίνουν ένα αρκετά αραιό μείγμα σχεδόν σαν νερό. Όσο πιο αραιό είναι τόσο πιο ρευστή θα γίνει η νουτέλα μας. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια ωραία μαλακιά πραλίνα. Αν την θέλουμε πιο ρευστή, μπορούμε να προσθέσουμε ενώ χτυπάμε με το μίξερ ακόμη λίγο ηλιέλαιο.
- Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι κι αποθηκεύουμε στο ντουλάπι. Η πραλίνα θα πετάει λάδι στην επιφάνεια γιαυτό πριν σερβίρουμε την ανακατεύουμε μέσα στο βάζο με ένα μαχαίρι. Άν την έχουμε στο ψυγείο δεν θα πετάει το λάδι αλλά θα είναι πιο σφιχτή.