Πρόκειται για τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος στις Ασιατικές χώρες. Το stir-frying είναι μια τεχνική μαγειρέματος που γίνεται στο γνωστό σε όλους μας wok με τη χρήση ελάχιστου ή και καθόλου λαδιού.
Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος το φαγητό δεν καίγεται, δεν τηγανίζεται και δεν χάνει τα θρεπτικά συστατικά του. Απλά μαγειρεύεται πολύ γρήγορα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Τροφές όπως είναι τα λαχανικά, το κρέας και τα θαλασσινά που μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά. Δες όμως παρακάτω ποια άλλα πλεονεκτήματα και οφέλη έχει αυτή η τεχνική μαγειρέματος.
Πιο γρήγορο μαγείρεμα
Παρόλο που ίσως χρειαστείς λίγο χρόνο παραπάνω για το κόψιμο των τροφών που θα μαγειρέψεις, το stir-frying συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια πρακτική που δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον αρχάριο στην κουζίνα. Μείνει στο dearlife.gr και θα μάθεις ακόμα και εσύ που δεν έχεις ιδέα να μαγειρεύεις σε wok.

Πιο οικονομικές συνταγές
Το stir-frying επικεντρώνεται κυρίως στη χρήση και στο μαγείρεμα λαχανικών και όχι κρέατος. Επομένως μπορεί να σε βοηθήσει να μαγειρεύεις υγιεινά και νόστιμα φαγητά που δεν κοστίζουν τίποτα.
Πώς να κάνεις σωστο stir-frying
Καταρχάς θα χρειαστείς ένα μεγάλο wok και μέτριες προς υψηλές θερμοκρασίας. Πρόσθεσε στο wok σου μόνο 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (όχι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καθώς δεν αντέχει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες), φυστικέλαιο ή και καλαμποκέλαιο σε ζεστό wok και μόλις αυτό ζεσταθεί πρόσθεσε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σου. Φυσικά μπορείς και να μην χρησιμοποιήσεις λάδι αν το wok σου είναι αντικολλητικό. Ανακάτευε συνεχώς καθώς μαγειρεύεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο wok απαιτούν συνεχές ανακάτεμα. Έτσι μαγειρεύονται γρήγορα οι τροφές και διατηρούνται τραγανές ενώ δεν καίγονται.
Διάβασε τη συνέχεια στο dearlife.gr.