Στήθος κοτόπουλου: Μια συνταγή που θα το απογειώσει!

By

Είναι από τα πιο “βαρετά” γευστικά κρέατα και ο λόγος είναι ότι δεν έχει καθόλου λιπαρά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το στήθος κοτόπουλου δεν μπορεί να γίνει νόστιμο.

Δες παρακάτω μια συνταγή που βρήκα για σένα που θα δώσει νέα διάσταση στο στήθος κοτόπουλου.

Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα και χωρίς πέτσα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ.γ. τσίλι
  • 3/4 φλ. ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλ. ντοματίνια
  • μια κονσέρβα λευκά φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεκίνα ζεσταίνοντας ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βάλε αλάτι και πιπέρι στα στήθη κοτόπουλου. Ρίξε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάλε τα στήθη. Μαγείρεψε για περίπου 6 λεπτά από κάθε μεριά. Βγάλ’τα στην άκρη.

Χαμήλωσε σε μέτρια θερμοκρασία, πρόσθεσε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά στο τηγάνι και μαγείρεψε για 5 περίπου λεπτά. Ρίξε μέσα το σκόρδο και το τσίλι και μαγείρεψε για ακόμα 2 λεπτά.

Πρόσθεσε τον ζωμό κότας και το κρασί και ανακάτεψε.

Ρίξε μέσα τα ντοματίνια και τα φασόλια και ανακάτεψε. Ρίξε μέσα και το κοτόπουλο. Αύξησε τη θερμοκρασία αι μαγείρεψε μέχρι να γίνει εντελώς το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά.

Σέρβιρε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News