Τα δαμάσκηνα προλαμβάνουν τον καρκίνο του εντέρου… Ισχύει;

By

Νέες μελέτες δείχνουν ότι συστηματική κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι βοηθούν άτομα με προβλήματα δυσκοιλιότητας, ωστόσο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι προστατεύουν και από εμφάνιση καρκίνου του εντέρου, λόγω της ιδιότητας τους να βοηθούν στη συντήρηση ωφέλιμων βακτηρίων στο κόλον.

Τα δεδομένα των τελευταίων ετών δείχνουν ότι ο καρκίνος του εντέρου βρίσκεται στις πρώτες 3 θέσεις των καρκίνων που προκαλούν θνησιμότητα παγκοσμίως. Επίσης, είναι σίγουρο ότι η διατροφή ενός ανθρώπου επηρεάζει το μεταβολισμό και τη σύσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και αυτή με τη σειρά της παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη και στην εξάπλωση του καρκίνου του εντέρου.

Διαταραχές σε κάποια από τα τουλάχιστον 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων του εντέρου φαίνεται ότι μπορεί να σχετίζονται με εντερική φλεγμονή που πιθανώς θα οδηγήσει σε καρκίνο του εντέρου.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν φαινόλες, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά η αντικαρκινική τους δράση φαίνεται να οφείλεται στη συντήρηση της ποσότητας κάποιων βακτηρίων που βρίσκονται στο κόλον.

Οι μελέτες αυτές είναι ακόμα σε επίπεδο πειρματόζωων, τα οποία λάμβαναν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες και τα ίδια θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής τους και συνεπώς η συντήρηση των βακτηρίων οφειλόταν στην κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές

Μια μακαρονάδα χωρίς μακαρόνια που δεν δημιουργεί ενοχές! Απόλαυσέ την…

Λατρεύω τα μακαρόνια-και κυρίως τις πέννες-όσο δεν έχω λατρέψει σχεδόν κανένα άλλο φαγητό στη ζωή μου. Αυτός είναι και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κακάο: Όλα τα οφέλη της τροφής των Θεών είναι εδώ!

Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και αντικείμενο λατρείας μικρών και μεγάλων. Μιας και κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές στο εμπόριο και...
Διαβάστε Περισσότερα