Τα δαμάσκηνα προλαμβάνουν τον καρκίνο του εντέρου… Ισχύει;

By

Νέες μελέτες δείχνουν ότι συστηματική κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι βοηθούν άτομα με προβλήματα δυσκοιλιότητας, ωστόσο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι προστατεύουν και από εμφάνιση καρκίνου του εντέρου, λόγω της ιδιότητας τους να βοηθούν στη συντήρηση ωφέλιμων βακτηρίων στο κόλον.

Τα δεδομένα των τελευταίων ετών δείχνουν ότι ο καρκίνος του εντέρου βρίσκεται στις πρώτες 3 θέσεις των καρκίνων που προκαλούν θνησιμότητα παγκοσμίως. Επίσης, είναι σίγουρο ότι η διατροφή ενός ανθρώπου επηρεάζει το μεταβολισμό και τη σύσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και αυτή με τη σειρά της παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη και στην εξάπλωση του καρκίνου του εντέρου.

Διαταραχές σε κάποια από τα τουλάχιστον 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων του εντέρου φαίνεται ότι μπορεί να σχετίζονται με εντερική φλεγμονή που πιθανώς θα οδηγήσει σε καρκίνο του εντέρου.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν φαινόλες, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά η αντικαρκινική τους δράση φαίνεται να οφείλεται στη συντήρηση της ποσότητας κάποιων βακτηρίων που βρίσκονται στο κόλον.

Οι μελέτες αυτές είναι ακόμα σε επίπεδο πειρματόζωων, τα οποία λάμβαναν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες και τα ίδια θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής τους και συνεπώς η συντήρηση των βακτηρίων οφειλόταν στην κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων.

 

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
FITNESS KeepUp Like a Star

Νάντια Μπουλέ: Η αλλαγή που έκανε στη διατροφή της και δεν παίρνει ποτέ βάρος!

Για το εξώφυλλο του περιοδικού Shape φωτογραφήθηκε η Νάντια Μπουλέ όπου μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Τα top χτενίσματα που λατρεύουν οι Γαλλίδες και θα πρωταγωνιστήσουν την άνοιξη

Όταν μιλάμε για ανεπιτήδευτη φινέτσα, οι Γαλλίδες μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό αφού καταφέρνουν τόσο με το στιλ τους όσο και...
Διαβάστε Περισσότερα