Τελικά είναι πιο σημαντικό να τρως λιγότερο ή να γυμνάζεσαι περισσότερο; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει!

By

Ένα ερώτημα που με απασχόλησε αρκετά στα προ-φοιτητικά μου χρόνια και η απάντησή του έγινε ξεκάθαρη κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Γυμναστική Ακαδημία, απασχολούν και πολλούς από εσάς. Είναι τελικά πιο σημαντικό να τρως λιγότερο ή να γυμνάζεσαι περισσότερο;

kl_diatrofi02

Οι New York Times έρχονται να μας πουν με ένα άρθρο τους που έχει γίνει viral (και το οποίο έγραψε ο καθηγητής παιδιατρικής του University School of Medicine, Aaron E. Carroll) τα εξής: “Αν θέλεις να έχεις ένα υγιές βάρος, αυτά που τρως είναι πολύ πιο σημαντικά από τη γυμναστική που κάνεις”. Το παράδειγμα που έδωσε ο καθηγητής ήταν ότι χρειάζονται 30 λεπτά άσκησης για να κάψεις 350 θερμίδες. Αυτά τα 30 λεπτά πολλοί άνθρωποι δεν τα έχουν ή δεν μπορούν να τα αφιερώσουν καθημερινά. Επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να κόψουν τις ίδιες θερμίδες από την διατροφή τους απλά σταματώντας να πίνουν, για παράδειγμα, δύο αναψυκτικά την ημέρα.

kl_diatrofi01

Σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανένας ειδικός personal trainer που θα σου πει να σταματήσεις να γυμνάζεσαι. Η άσκηση έχει άπειρα πλεονεκτήματα για την υγεία και την φυσική σου κατάσταση και εννοείται πως δεν πρόκειται να την σταματήσεις. Απλά αυτό που σου λέω είναι πως αν θέλεις να χάσεις άμεσα βάρος θα πρέπει να προσέξεις πολύ περισσότερο τη διατροφή σου από ότι τη γυμναστική σου.

Ο καθηγητής λέει πως διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη γυμναστική δεν έχει δείξει μείωση της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ. καθώς αυτή μπορεί και να αυξήσει την όρεξη αντί να την κόψει.

kl_diatrofi03

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις και δεν χάνεις βάρος είναι ότι θεωρείς πως επειδή γυμνάζεσαι, μπορείς να τρως ό,τι θέλεις. Αν δεν είσαι γυμνάστρια (που γυμνάζεται κάθε μέρα με τους μαθητές της για αρκετές ώρες) και δεν είσαι και αθλήτρια, τότε καλό θα είναι να ξέρεις πως ό,τι κι αν έχεις ακούσει δεν μπορείς σε καμιά περίπτωση να τρως ό,τι θέλεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News