Τελικά το κρύο νερό βοηθάει ή όχι στην απώλεια βάρους;

By

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το να πίνεις κρύο νερό θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες μέσα στη διάρκεια της ημέρας αλλά δυστυχώς αυτό είναι μύθος.

Και παρόλο που μπορεί να σκέφτεσαι ότι το σώμα σου χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να ζεστάνει το νερό που του δίνεις και να το φέρει στην ιδανική θερμοκρασία αλλά μελέτες έχουν δείξει πως οι θερμίδες που καίγονται είναι πάρα πολύ λίγες.

Πιο συγκεκριμένα όταν πίνεις κρύο νερό καις 4-7 θερμίδες ανά ποτήρι. Αυτό σημαίνει πως το νούμερο είναι πολύ μικρό για να κάνει τη διαφορά.

Το να πίνεις, όμως, κρύο νερό έχει άλλα οφέλη πέρα από την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το κρύο νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και κυρίως ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως όταν πίνει κανείς κρύο νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης καταπολεμάει την αφυδάτωση και αισθάνεται λιγότερο κουρασμένος. Έτσι γυμνάζεται ακόμα περισσότερο από ότι αν έπινε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Όπως και να χει, πάντως, ασχέτως με όλα τα παραπάνω το βασικό είναι να πίνεις νερό. Είτει το προτιμάς κρύο είτε σε θερμοκρασία δωματίου το νερό κάνει παντού καλό και πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News