Δε θα το πιστεύεις τι πρέπει να κάνεις για να χάσεις τα περιττά κιλά!

By

Ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για να χάσεις κιλά;

“Το γυμναστήριο φυσικά” θα σου πουν οι personal trainers… “H κουζίνα” θα απαντήσουν οι διατροφολόγοι.

Όμως κάνουν λάθος! Γιατί η επιτυχημένη, η αληθινή και η σίγουρη απώλεια βάρους γίνεται… στην κρεβατοκάμαρα! Και μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό!

Μπορείς να κοιμηθείς με την ησυχία σου.

Έτσι λέει τουλάχιστον πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  bestseller Zero Belly Diet της New York Times, όπου εικάζει ότι ο καλός ύπνος μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια κιλών έως και 55% και ειδικά αν συνοδεύεται από “καλές” συνήθειες!

Πάμε να δούμε 5+1 μικρές και καλές συνήθειες πριν τον ύπνο που σύμφωνα με έρευνες σε βοηθάνε να χάσεις κιλά! 

Μην πας για ύπνο νηστική

cottage-cheese

Το να κοιμάσαι με άδειο στομάχι μπορεί να είναι “καταστροφικό” για το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς.  Πρώτον πεινάς, άρα δε μπορείς να κοιμηθείς, δεύτερον είναι πιο πιθανό να ξεφαντώσεις στο πρωινό! Φάε cottage πριν τον ύπνο για να είσαι ήσυχη! Και πρωτεϊνη θα πάρεις αλλά και τρυπτοφάνη, ένα από τα πιο  απαραίτητα αμινοξέα!

O νόμος των 20 λεπτών 

couple-sleeping-in-front-of-tv

Τι λέει αυτός ο νόμος? Ότι αν ξαπλώσεις και σε 20 λεπτά δεν μπορείς να κοιμηθείς σήκω από το κρεβάτι και άλλαξε χώρο. Δες ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς ή διάβασε ένα βιβλίο.

Φάε πιπέρι 

black-pepper-best-spices-fat-loss

To πιπέρι είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά για να κάψεις λίπος! Αν δεν το “έχεις” τόσο με τα καυτερά τότε βάλε λίγο στο cottage cheese. Όπως και αν το καταναλώσεις να ξέρεις ότι θα κάνει δουλειά μιας και έρευνες έχουν δείξει πως εσύ κοιμάσαι και το πιπέρι “καίει”!

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο 

sleep-weight-shower

Δε σου λέω κάτι καινούριο, είμαι σίγουρη αλλά μια έρευνα του UCLA σου το επιβάλλει. Η αίσθηση των σταγόνων στο σώμα σου σε χαλαρώνουν και καθαρίζουν το μυαλό σου και φυσικά σε βοηθούν να κοιμηθείς πολύ καλύτερα.

Κλείσε τα φώτα

night-light-8-ways-lose-weight-while-you-sleep

Δεν θα σου πω ψέματα! Δεν χρειάζομαι το απόλυτο σκοτάδι για να κοιμηθώ – αν και το προτιμώ -, αλλά ερευνητές βρήκαν ότι το φως έστω καο χαμηλής έντασης δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους!

Μην κάνεις skip στα ενδιάμεσα γεύματα

make-breakfast-healthier-bananas

Τα μικρά υγιεινά γεύματα μέσα στην ημέρα σου προσφέρουν ενέργεια αλλά και την κατάλληλη ώθηση στον οργανισμό σου να κάψει την ώρα που κοιμάσαι. Για αυτό μην τα ξεχνάς!!!

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News