Θέλεις να ζήσεις μέχρι τα 100; Ακολούθησε το μυστικό της διατροφής της γηραιότερης οικογένειας στον κόσμο

By

Αν το να ζήσει κανείς για πάντα είναι ανέφικτο, τότε υπάρχει χωρίς αμφιβολία ένας τρόπος να ζήσει πολύ και μάλιστα καλά.


Αναζητώντας έτσι κατά  καιρούς όλα εκείνα τα μυστικά που θα μπορούσαν να δράσουν αποτελεσματικά στην επίτευξη του παραπάνω στόχου μου, διάβασα την εντυπωσιακή ιστορία της γηραιότερης οικογένειας στον κόσμο, η οποία κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μιας και μετρά  1.075 χρόνια ζωής!

Για να σου λυθεί η απορία για το πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η οικογένεια Donnelly κατάγεται από την Κομητεία Αρμαγκ της Βόρειας Ιρλανδίας και συνολικά αποτελείται από 13 μέλη, που μεγάλωσαν στο αγρόκτημα της οικογένειας, το οποίο φτιάχτηκε το 1921 από τους γονείς, Πήτερ και Ελεν.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το να ζεις σε ένα αγρόκτημα προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα τα οποία αποδείχτηκε σύμφωνα με την ίδια την οικογένεια, ότι έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην υγεία αλλά και τα χρόνια της ζωής τους.

 

 

Τα μέλη της οικογένειας Donnelly δεν στήριξαν ποτέ τη διατροφή τους σε επεξεργασμένα τρόφιμα, αντιθέτως είχαν την τύχη να μπορούν να καταναλώνουν τροφές που οι ίδιοι καλλιεργούσαν, ενώ στην καθημερινότητά τους κυρίαρχο ρόλο είχε το πόριτζ βρώμης, ένας άλλοτε αλμυρός και άλλοτε γλυκός χυλός.

«Πάντοτε ακολουθούσαμε τη συνήθεια του μπαμπά μας: να τρώμε λίγο ζεστό χυλό βρώμης πριν πέσουμε για ύπνο», δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο Joe, 72 ετών και συμπλήρωσε, «Πόριτζ γύρω στις 10 το βράδυ και πάλι στις 7 το πρωί. Μαγειρεμένη βρώμη, γάλα και λίγη μαρμελάδα μήλου στην κορυφή».

Τα μέλη της οικογένειας φρόντιζαν πάντοτε να καταναλώνουν φρούτα, λαχανικά και ζωικά προϊόντα από τις φάρμες τους, ενώ απέφευγαν το αλκοόλ.

Τι λένε οι ειδικοί;

Το πόριτζ βρώμης που έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη λιχουδιά των ανθρώπων που προσέχουν τη διατροφή και τη σιλουέτα τους, έχει τις εξής ευεργετικές ιδιότητες: μειώνει την αρτηριακή πίεση, προστατεύει το σώμα από καρδιακές παθήσεις, ενισχύει τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News