Τι είναι επιτέλους η λεκιθίνη, η τροφή του αδυνατίσματος;

By

Ακούμε συνεχώς για τις ευεργετικές ιδιότητες της λεκιθίνης. Με μια και μόνο ματιά σου στα ράφια των φαρμακειών και τις συμβουλές των ειδικών σε θέματα διατροφής θα συνειδητοποιήσεις και εσύ πως η λεκιθίνη είναι το νούμερο 1 trend στο θέμα του αδυνατίσματος. Φαρμακευτικά σκευάσματα, τροφές πλούσιες σε λεκιθίνη…

Τι είναι τελικά η λεκιθίνη; Είναι όντως θαυματουργή στο αδυνάτισμα; Έψαξα και σου βρήκα τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να ξέρεις για τη λεκιθίνη πριν την εντάξεις στο διατροφολόγιο σου.

lekithini-keepup-trofes

Η λεκιθίνη ανήκει την κατηγορία των γαλακτοματοποιητών, που βοηθούν στην ανάμειξη δύο ή και περισσότερων συστατικών, όπως ενός λιπαρού και ενός υδατικού. Η χημική της δομή επιτρέπει να συγκρατεί τις ελαιώδεις και υγρές φάσεις διαφόρων τροφών μαζί, χωρίς να χωρίζονται. Σύμφωνα με τους γιατρούς και διατροφολόγους, η λεκιθίνη είναι μια υγιεινή ουσία, που βοηθά στη μείωση των λιπιδίων του αίματος και κυρίως των τριγλυκεριδίων. Άρα, καλή και για το αδυνάτισμα αλλά και για την υγεία σου γενικότερα. Η λεκιθίνη μελετάται εδώ και χρόνια από τους ερευνητές. Μετά το αδυνάτισμα, έχει παρατηρηθεί πως η λεκιθίνη βοηθά στη μνήμη, κατεβάζει τις τιμές της χοληστερίνης, ενώ αποτελεί προληπτικό μέτρο για τις πέτρες στη χολή.

Εάν θες να δοκιμάσεις τη λεκιθίνη, διάλεξε αυγά, καρπούς σόγιας, συκώτι, σιτέλαιο αλλά και φιστίκια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News