Τι ποσοστό λίπους πρέπει να έχεις για να δεις κοιλιακούς στο σώμα σου;

By

Αν είσαι σε φάση που χάνεις βάρος και στεγνώνεις από άσκηση και σωστή διατροφή ίσως αναρωτιέσαι πότε θα αρχίσουν επιτέλους να ξεπετάγωνται οι κοιλιακοί σου.

Το πόσους κοιλιακούς κάνεις δεν θα παίξει ρόλο στο να φανεί το six-pack στην κοιλιά σου. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το ποσοστό λίπους που έχεις στο σώμα σου.

Τι είναι το ποσοστό λίπους που έχεις στο σώμα σου και πώς μετριέται;

Πρόκειται ουσιαστικά για την ποσότητα λίπους που έχεις πάνω σου. Και πάνω σου έχεις δύο είδη λίπους: Το απαραίτητο λίπος και το λίπος που έχει αποθηκευτεί. Το απαραίτητο λίπος είναι αυτό που προστατεύει τα όργανά σου, σε κρατάει ζεστή και σε βοηθάει στην αναπαραγωγή. Το λίπος αποθήκευσης είναι αποθηκευμένη ενέργεια και αυτό είναι το λίπος που οι άνθρωποι βλέπουν στο σώμα τους.

Υπάρχουν κάποια τεστ λιπομέτρησης που μπορείς να κάνεις σε συγκεκριμένες κλινικές τα οποία μπορεί να κοστίζουν πολύ αλλά σε βοηθούν να μάθεις σε ποια σημεία του σώματός σου έχεις συσσωρευμένο λίπος.

Ποιο είναι όμως το μαγικό νούμερο για άντρες και γυναίκες; Οι άντρες πρέπει να έχουν 17% λίπος και οι γυναίκες 24% λίπος για να αρχίσει κάτι να φαίνεται. Όσο αυτά τα νούμερα πέφτουν τόσο πιο πολύ και πιο καλά θα αποκαλύπτονται οι κοιλιακοί.

Πώς μπορείς να μειώσεις το λίπος που έχεις στο σώμα σου;

Δυστυχώς το κακό είναι ότι δεν μπορείς να μειώσεις το λίπος μόνο από την περιοχή της κοιλιάς. Μπορεί να μειώσεις το συνολικο λίπος που έχεις στο σώμα σου. Και πώς θα το κάνεις αυτό; Tρώγοντας υγιεινά και με μέτρο, μειώνοντας τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη και κάνοντας γυμναστική και πιο συγκεκριμένα βάρη και hiit (γυμναστική υψηλής έντασης).

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News