Τιραμισού: Η πιο γλυκιά απόλαυση χωρίς ενοχές!

By

Η πιο super light συνταγή τιραμισού που έχεις δει ποτέ, είναι εδώ! Γλυκό ψυγείου που τραβιέται το καλοκαιράκι όσο τίποτα άλλο!

Μπορείς να το χωρίσεις ακόμα σε ποτηράκια και να κάνεις το σερβίρισμά του λίγο πιο stylish! Ιδανική επιλογή για την παρέα!

Γιατί η δίαιτα θέλει το γλυκό της… Το τιραμισού της, δηλαδή!

Υλικά για την κρέμα

  • 50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage
  • 30 γραμμάρια γιαούρτι 0%
  • Γλυκαντικό σε υγρή μορφή

Υλικά για τη βάση

  • 6 σαβουαγιαρ
  • Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
  • 5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα
  • 2 κουτ.γλυκού καφέ espresso
  • 2 κ. σούπας ρούμι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό (βάζετε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε), μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζετε τον καφέ και τον τοποθετείτε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και προσθέτετε το ρούμι και το γλυκαντικό ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε να είναι. Εκεί μέσα θα βουτήξετε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ – λικέρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.

Παίρνετε ένα μπολ και στη βάση βάζετε τρία σαβουαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζετε με κακάο και επαναλάβατε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετήστε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News