Το φθινοπωρινό φρούτο με τις πολλές βιταμίνες και τις ελάχιστες θερμίδες!

By

Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια και ακτινίδια… αυτά είναι τα πιο δημοφιλή φρούτα του φθινοπώρου. Και μπορεί να μην είναι το ίδιο νόστιμα με αυτά του καλοκαιριού αλλά είναι πολύ θρεπτικά και μας γεμίζουν ενέργεια.

Ανάμεσα, όμως, σε όλα τα φρούτα του φθινοπώρου υπάρχει ένα φρούτο που έχει τις πιο λίγες θερμίδες και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μιλάμε για το ακτινίδιο!!

Το ακτινίδιο έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αρέσει σε πολλούς. Έχει, όμως, πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσιο σε νερό, βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Επιπλέον αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε που είναι απαραίτητη για λαμπερή επιδερμίδα και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Το ακτινίδιο σαν φρούτο έχει χαμηλή θερμιδική αξία και θα σου δώσει μόλις 42 θερμίδες.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δεις όλα όσα κάνει το ακτινίδιο επιγραμματικά!

1. Προστατεύει από το άσθμα και τις ασθένειες του αναπνευστικού.

2. Καταπολεμά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

3. Βοηθάει στην καλύτερη πέψη.

4. Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.

5. Έχει αντικαρκινική δράση.

6. Προστατεύει τα μάτια.

7. Κάνει καλό στην επιδερμίδα.

8. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

9. Καταπολεμά την ανδρική στειρότητα.

10. Κάνει πολύ καλό στην εγκυμοσύνη.

Αν δεν τρελαίνεσαι για ακτινίδιο υπάρχουν και άλλοι τρόποι πέρα από τον κλασικό για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου. Βάλ’το σε smoothies, σε σαλάτες και σάλτσες, φτιάξε κάποια μαρινάδα για το κρέας σου (θα του δώσει μια ιδιαίτερη μοναδική γεύση) ή πρόσθεσέ το μέσα σε γιαούρτι και φά’το σαν επιδόρπιο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News