Το νέο superfood είναι το μωβ καλαμπόκι! Δες από τι θα σε προστατεύσει

By

Το κλασικό κίτρινο καλαμπόκι το έχεις φάει σε όλες τις μορφές του! Το έχεις φάει ολόκληρο ψητό, το έχεις φάει σε σαλάτες αλλά και σε μορφή ποπ κόρν. Την μωβ εκδοχή του, όμως, την έχεις φάει; Δες παρακάτω τις απίστευτες ευεργετικές του ιδιότητες.

Έρχεται από το Περού αλλά αποδεδειγμένα (φύτεψα πριν από λίγο καιρό στο χωράφι μου στο χωριό) μπορεί να καλλιεργηθεί και στην Ελλάδα. Και φυσικά είναι υπερτροφή!!

Πιο συγκεκριμένα περιέχει μια ποικιλία από φυτοθεραπευτικά συστατικά και μεγάλες ποσότητες φαινολών και ανθοκυανινών. Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι έχει πολύ υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Μάλιστα η αντιοξειδωτική δράση που έχει είναι υψηλότερη από αυτήν που έχουν τα μούρα.

Ποιες είναι, όμως, οι ασθένειες που καταπολεμά;

Έρευνες έχουν δείξει πως τρώγοντας μωβ καλαμπόκι μειώνεται ο κίνδυνος να αναπτύξεις καρδιαγγειακές παθήσεις και κάποιες μορφές καρκίνου (έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να μειώσει ακόμη και καρκινικούς όγκους). Επιπλέον μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Προστατεύει από την υπέρταση και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

Βοηθάει επίσης να διατηρείς το βάρος σου γιατί έχει ελάχιστες θερμίδες και να μην υποφέρεις από υπερτροφία των ιστών λίπους.

Πού θα το βρεις; Θα το βρεις σε σούπερ μάρκετ σε αποξηραμένη μορφή σε σακουλάκια ή και σε καταστήματα που πουλάνε βιολογικά προϊόντα ή μπαχαρικά.

Τρώγε 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα μέσα σε γιαούρτι, δημητριακά ή σαλάτα και είσαι καλυμένος!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News