Το πιο εύκολο μίνι τιραμισού έρχεται κατευθείαν από την Ιταλία!

By

Το γλυκάκι σου το θέλεις και πολλές φορές το θέλεις μετά από κάθε σου γεύμα. Δυστυχώς δεν μπορείς να το έχεις λόγω των πολλών θερμίδων που έχει και του γεγονότος πως τα γλυκά δεν κάνουν καλό. Τι θα έλεγες, όμως, για ένα μίνι τιραμισού το οποίο δεν θα σε γεμίσει θερμίδες και ενοχές; Δες πώς θα το φτιάξεις ακολουθώντας μια γνήσια ιταλική συνταγή.

Θα χρειαστείς:

1/2 φλ. γάλα
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλ. καφέ σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 μπράντι (προαιρετικά)
24 πολύ μικρά cookies
κακάο σε σκόνη

Ξεκίνα βγάζοντας 4 ποτηράκια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα και το 1/3 φλ. ζάχαρης σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίξε τους κρόκους αυγών με το υπόλοιπο 1/3 φλ. ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας.

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα βγάλ’το από τη φωτιά πρόσθεσε το μείγμα των αυγών σιγά-σιγά ανακατεύοντας.

Ξαναβάλε το μείγμα του γάλατος στη φωτιά και συνέχισε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρευστο.

Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και σκέπασέ το με πλαστική μεμβράνη. Βάλ’το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίξε μέσα το μασκαρπόνε και ανακάτεψε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τον καφέ με το αλκοόλ. Βούτα ένα-ένα τα cookies μέσα στο μείγμα του καφέ αφήνοντάς το για 10-15 δευτερόλεπτα. Βάλε 2-3 cookies στον πάτο κάθε ποτηριού. Ρίξε από πάνω 1/4 φλ. από το μείγμα του γάλατος. Ξαναβάλε cookies και ξαναβάλε από το μείγμα του γάλατος. Κάνε το ίδιο άλλη μια φορά. Βάλε τα τιραμισού σου στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Πασπάλισε, αν θέλεις, με κακάο και σέρβιρε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News