Κοτόπουλο Μπρουσκέτα! Ένα γρήγορο, καλοκαιρινό βραδινό το οποίο έχει τη γεύση ενός πολύ πλούσιου βραδινού με πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, όμως, έχει πολύ λίγες θερμίδες.
Δες πώς θα το φτιάξεις και μάθε απ’έξω τη συνταγή. Θα θέλεις να το φτιάχνεις κάθε βράδυ αυτό το καλοκαίρι.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 6 άτομα είναι:
- 4 στήθοι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. μπαχαρικά της επιλογής σας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μέτριες ντομάτες
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. φρεσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- ξίδι μπαλσάμικο για το τελείωμα
- τριμμένη παρμεζάνα για το τελείωμα
Ξεκίνα αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλό σου. Ρίξ’του και τα μπαχαρικά και το σκόρδο σε σκόνη.
Ζέστανε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε για 8-10 λεπτά και από τις δύο μεριές.
Όσο μαγειρεύεται το κοτόπουλο ανακάτεψε σε ένα μπολ 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό.
Χώρισε το μείγμα της ντομάτας στα 4 και βάλ’το πάνω στο κάθε στήθος κοτόπουλου.
Τελείωσε με τον βασιλικό που απέμεινε, με το ξίδι και την παρμεζάνα. Σέρβιρε αμέσως.