Είναι πολύ σημαντικό να μην στερείσαι τις νοστιμιές και τις γεύσεις που αγαπάς. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει πάντα να ψάχνεις και να εξελίσσεις τις συνταγές που αγαπάς και να φτιάχνεις την πιο υγιεινή εκδοχή τους.
Εγώ πάντως είμαι εδώ για να κάνω αυτό ακριβώς. Να σου δείξω πώς να φτιάχνεις πεντανόστιμες συνταγές με τα πιο αγνά, υγιεινά και με χαμηλές θερμίδες φαγητά.
Το ριζότο που ακολουθεί θα σε ενθουσιάσει.
Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:
- μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 4 φλ. κουνουπίδι τριμμένο
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. τυρί κατσικίσιο τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 φλ. ρόκα
- αλάτι και πιπέρι
Ξεκίνα φτιάχνοντας τις γαρίδες σου. Βάλ’τις σε μια σακούλα που κλείνει με zip και ρίξε μέσα το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη. Βάλε τη σακούλα στο ψυγείο και άφησέ την εκεί.
Για να φτιάξεις το κουνουπίδι απλά σε ένα μέτριο κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε για περίπου 2-3 λεπτά. Ρίξε μέσα το μισό γάλα και άφησε το “ρύζι” σου να βράσει. Συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να απορροβηθεί το γάλα. Πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα και μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά. Ανακάτεψε μέσα και το τυρί και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τη ρόκα και σόταρε για 3-4 λεπτά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και βάλε το μείγμα σου στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα τις γαρίδες. Τηγάνισε για 4-5 λεπτά.
Σέρβιρε αμέσως βάζοντας σε κάθε πιάτο λίγο “ρύζι”, μερικές γαρίδες και λίγη ρόκα. Θα ενθουσιαστείς.