Πραγματικά απορώ γιατί κάθε Κυριακή με πιάνει τρελή νοικοκυροσύνη και μου θυμίζω τόσο έντονα τη μάνα μου (πρέπει να το κόψω μου φαίνεται ή έστω να το κοιτάξω); Φτιάχνω σνακ για όλη την εβδομάδα και γενικότερα ασχολούμαι με την υγεία της οικογένειας (του αγοριού μου και τη δική μου) χωρίζοντας όλα όσα υπάρχουν στο ψυγείο (φρούτα και λαχανικά) σε μερίδες έτσι ώστε να είμαι προετοιμασμένη για το very busy πενθήμερο που έρχεται.
Την περασμένη Κυριακή είπα να φτιάξω χούμους. Μπορεί να μην το τρώμε πολύ εδώ στην Ελλάδα αλλά το χούμους είναι το πιο τέλειο σνακ και βρίσκεται συνέχεια στο δικό μου ψυγείο. Μπορείς να το φας ανά πάσα στιγμή (να το έχεις έτοιμο, φτιαγμένο στο ψυγείο σου) βουτώντας σε αυτό ότι στικ θέλεις (καροτάκια, αγγουράκια, σέλινο, κριτσίνια κλπ). Επίσης μπορείς να το απλώνεις σε ψωμί και να το βάζεις στο τοστ σου αντί για κάποιου άλλους είδους μαγιονέζα. Άλλωστε έχει μόλις 30 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας.
Μιας και αποτελείται από ρεβύθια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης και φυτικών ινών που σε χορταίνουν άμεσα. Σου δίνει ενέργεια και σε κρατάει χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα σου.
Δες την πικάντικη συνταγή που συνηθίζω να φτιάχνω εγώ και έχω πάντα στο ψυγείο μου ως το πιο νόστιμο, υγιεινό και γρήγορο σνακ.
Θα χρειαστείς…
2 φλ.τσ. ρεβύθια
το χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ πάπρικα
1 κ.σ. κουρκουμά
1 1/2 σκελίδα σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. ταχίνι
λίγο αλάτι
Ξεκίνα μουλιάζοντας τα ρεβύθια σε νερό από βραδύς. Την επόμενη μέρα ξέπλυνέ τα και βράσ’τα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ρεβύθια σου, ρίξ’τα στο μούλτι μαζί με όλα τα άλλα υλικά και χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνουν ένα όμορφο μείγμα.
Απόλαυσέ τα με στικς λαχανικών (ως μια πιο υγιεινή επιλογή) ή με κριτσίνια και αλειμμένα πάνω σε ψωμί (ως μια διαφορετική εναλλακτική). Όπως και να το δοκιμάσεις θα το λατρέψεις και θα το βάλεις και εσύ στην καθημερινότητά σου όπως έχω κάνει και εγώ εδώ και αρκετά χρόνια.