Το έχω φάει σε μπάρες, μέσα σε ομελέτες, σε smoothies και δεν συμμαζεύεται. Δεν το έχω φάει, όμως, ποτέ για πρωινό. Μέχρι που έμαθα πως κάνει τόσο καλό που είπα να του δώσω μια ευκαιρία και να δοκιμάσω να ξεκινάω την ημέρα μου με αυτό.
Μιλάω για τα chia seeds τα οποία είναι γεμάτα πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο ενώ έχουν και πολλά Ωμέγα-3 λιπαρά.
Στο εξωτερικό τα τρώνε πολύ σε μορφή πουτίγκας την οποία είπα να δοκιμάσω πριν σου τη συστήσω ανεπιφύλακτα.
Η βασική συνταγή της συγκεκριμένης πουτίγκας που θυμίζει περισσότερο επιδόρπιο στη γεύση παρά πρωινό είναι η εξής:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κονσέρβα (αν το πάρεις σε τέτοια μορφή) γάλα καρύδας
1/3 φλ. chia seeds λευκά ή μαύρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μέλι
από πάνω μπορείς να ρίξεις:
1 κονσέρβα (αν το πάρεις σε τέτοια μορφή) γάλα καρύδας
1/3 φλ. chia seeds λευκά ή μαύρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μέλι
ΜΕΘΟΔΟΣ
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα βασικά συστατικά σε ένα μπολ. Άφησέ τα να μαλακώσουν για 2 περίπου ώρες ή και αποβραδύς αν θέλεις στο ψυγείο.
Όταν θα έρθει η ώρα να φας την πουτίγκα σου θα έχει αποκτήσει μια πηχτή μορφή και το chia θα έχει γίνει σαν ζελές.
Ρίξε μια ματιά και σ’αυτά τα εκπληκτικά μπολ για πρωινό που θα σου φτιάχνουν κάθε πρωί τη διάθεση και τη μέρα.
Love, Emily
My links:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/bakerandbeautiful/
INSTAGRAM: https://instagram.com/emilyvagia/
TWITTER: https://twitter.com/amaliavagia
PINTEREST: https://www.pinterest.com/emilyvagia/