Το ποπ κορν που τρως στο σινεμά δεν περιέχει βούτυρο! Τι περιέχει όμως;

By

Κάθε φορά που μπαίνω στο σινεμά μου έρχεται αυτή η γνώριμη μυρωδιά του ποπ κόρν που δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου μέχρι να κάνω δικό μου πολύ από αυτό.

Αν και δεν είμαι από τους φανατικούς του ποπ κορν (γνωρίζω ότι είναι γεμάτο λιπαρά) και μόνο η μυρωδιά με κάνει να το λαχταρώ.

Από πού, όμως, προέρχεται αυτό το κιτρινωπό χρώμα του αν δεν είναι από το βούτυρο;

Κι όμως, το ποπ κορν που απολαμβάνεις κι εσύ στο σινεμά δεν περιέχει ίχνος βουτύρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Extra Crispy το κίτρινο χρώμα του προέρχεται από ένα μείγμα flavacol, ενός αλατιού που έχει την τάση να “κολλάει” στο ποπ κορν και να μην μαζεύεται στον πάτο του κουτιού όπως θα συνέβαινε με το κλασικό αλάτι, και ενός λαδιού που θυμίζει στη γεύση το βούτυρο.

Επομένως αυτό που τρώμε είναι αλάτι με πολλά χημικά. Τι λες; Την επόμενη φορά θα μπεις στον κόπο να φτιάξεις ποπ κορν στο σπίτι σου και να το πάρεις μαζί σου στο σινεμά κρυμμένο μέσα στην τσάντα σου; Τόλμησέ το! Κανείς δεν θα σου πει τίποτα που επέλεξες να φέρεις από το σπίτι σου το σνακ σου.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News