Το σουβλάκι όπως δεν το έχεις φάει ποτέ ξανά!

By

Αν δεν είσαι φαν του κουνουπιδιού -ούτε εσύ ούτε τα παιδιά σου- τότε πρέπει να βρίσκεσαι τρόπους να το βάζεις στην διατροφή σου.

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και η συχνή κατανάλωσή του μπορεί να σε προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς αλλά και από τον καρκίνο. Επιπροσθέτως είναι από τα λαχανικά που έχουν πολύ λίγες θερμίδες πράγμα που το καθιστά ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Δεν περιέχει λίπος και προλαμβάνει και την γήρανση του δέρματος.

Μάλιστα, στις μέρες μας αν κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις άπειρες συνταγές με το κουνουπίδι ως βασικό συστατικό.

Εμείς σου έχουμε μια συνταγή για σουβλάκι η οποία θα ξετρελάνει όχι μόνο εσένα αλλά και τα παιδιά σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις είναι:

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα κομμένα σε μπουκίτσες
  • 6 τορτίγιες
  • τζατζίκι ή σως γιαουρτιού για το σερβίρισμα (αν θέλεις)

Ξεκίνησε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Άπλωσε μέσα σε ένα ταψάκι τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και το κρεμμύδι. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κύμινο, το κόλιαντρο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Ρίξε το μισό μείγμα στο ταψί και ανακάτεψε καλά. Βάλε στον φούρνο και ψήσε για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ βάλε τα μπούτια κοτόπουλου. Πρόσθεσε αλάτι και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο.

Βγάλε το ταψί από τον φούρνο. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και βάλε και πάλι στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και αφήστε το φαγητό σου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Πάρε μια τορτίγια και βάλε λίγο από όλα τα υλικά. Τύλιξε και απόλαυσε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News