Το τοστ σου αξίζει αυτήν την σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη!

By

Είναι από τα γλυκά χωρίς ζάχαρη που μπορείς να φτιάξεις μια φορά και να έχεις για μήνες στο ψυγείο σου. Η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη είναι το πιο εύκολο γλυκό που μπορείς να απλώνεις καθημερινά στο ψωμί σου.

Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τη μαρμελάδα;

Ίσως γιατί μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια που είχαμε όλο το χρόνο να την απολαύσουμε πάνω σε 1,2,3 φέτες ζεστό ζυμωτό ψωμί φτιαγμένο από τα χεράκια της γιαγιάς.

Σήμερα δεν προλαβαίνουμε ούτε να φάμε πρωινό σαν άνθρωποι και καταλήγουμε με μια μπάρα δημητριακών στην τσάντα την οποία τρώμε στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στο γραφείο. 🙁

Aυτή την ανεμελιά μας φέρνει στο μυαλό η μαρμελάδα και γι’αυτό θέλουμε να υπάρχει στο σπίτι μας. Για να την απολαμβάνουμε τα Σαββατοκύριακα.

Γιατί μαρμελάδα βερίκοκο;

Γιατί έτσι! Δεν υπάρχει λόγος και θα μπορούσες να την φτιάξεις με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Προσωπικά προτιμώ το βερίκοκο αυτή τη στιγμή που είναι και η εποχή του.

Με τι μπορείτε να συνοδεύσεις την σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη;

Φυσικά με ψωμί ολικής άλεσης ή φρυγανιές.

Με τορτίγια στην οποία εκτός από μαρμελάδα μπορείς να βάλεις και λίγο φυστικοβούτυρο ή ταχίνι.

Να την αλείψεις σε τοστ και να την βάλεις στο παιδί σου για το σχολείο.

Να την σερβίρεις μαζί με pancakes.

–> Θέλεις κι άλλο υγιεινό γλυκό έτοιμο σε 15 λεπτά; Φτιάξε αυτήν την σούπερ σοκολατένια πίτσα.

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Λίστα για ψώνια για 1 βάζο 720 ml (Διπλασίασε τις ποσότητες αν θέλεις να φτιάξεις δύο βάζα)

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 4μιση κ.σ. μέλι
  • 1μιση κ.σ. χυμό λεμονιού

σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Ξεκίνα αφαιρώντας τα κουκούτσια από τα βερίκοκα.

Βάλε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα, το μέλι, το λεμόνι και βράσε για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα σου.

Ανακάτευε συχνά με μια ξύλινη κουτάλια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει βάλε για μερικά λεπτά το καπάκι του βάζου. Άφησέ το να στεγνώσει.

Γέμισε το βάζο με την μαρμελάδα (έτσι όπως είναι καυτή) και κούμπωσε με το καπάκι. Αναποδογύρισε το βάζο. Άφησέ το να κρυώσει.

Μετά το άνοιγμα η μαρμελάδα σου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο.

–> Δες επίσης πώς θα φτιάξεις ένα σούπερ νόστιμο, μαστιχένιο κέικ χωρίς αυγά και χωρίς ζάχαρη. 

Πηγή: dearlife.gr

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα