Το τοστ σου αξίζει αυτήν την σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη!

By

Είναι από τα γλυκά χωρίς ζάχαρη που μπορείς να φτιάξεις μια φορά και να έχεις για μήνες στο ψυγείο σου. Η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη είναι το πιο εύκολο γλυκό που μπορείς να απλώνεις καθημερινά στο ψωμί σου.

Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τη μαρμελάδα;

Ίσως γιατί μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια που είχαμε όλο το χρόνο να την απολαύσουμε πάνω σε 1,2,3 φέτες ζεστό ζυμωτό ψωμί φτιαγμένο από τα χεράκια της γιαγιάς.

Σήμερα δεν προλαβαίνουμε ούτε να φάμε πρωινό σαν άνθρωποι και καταλήγουμε με μια μπάρα δημητριακών στην τσάντα την οποία τρώμε στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στο γραφείο. 🙁

Aυτή την ανεμελιά μας φέρνει στο μυαλό η μαρμελάδα και γι’αυτό θέλουμε να υπάρχει στο σπίτι μας. Για να την απολαμβάνουμε τα Σαββατοκύριακα.

Γιατί μαρμελάδα βερίκοκο;

Γιατί έτσι! Δεν υπάρχει λόγος και θα μπορούσες να την φτιάξεις με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Προσωπικά προτιμώ το βερίκοκο αυτή τη στιγμή που είναι και η εποχή του.

Με τι μπορείτε να συνοδεύσεις την σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη;

Φυσικά με ψωμί ολικής άλεσης ή φρυγανιές.

Με τορτίγια στην οποία εκτός από μαρμελάδα μπορείς να βάλεις και λίγο φυστικοβούτυρο ή ταχίνι.

Να την αλείψεις σε τοστ και να την βάλεις στο παιδί σου για το σχολείο.

Να την σερβίρεις μαζί με pancakes.

–> Θέλεις κι άλλο υγιεινό γλυκό έτοιμο σε 15 λεπτά; Φτιάξε αυτήν την σούπερ σοκολατένια πίτσα.

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Λίστα για ψώνια για 1 βάζο 720 ml (Διπλασίασε τις ποσότητες αν θέλεις να φτιάξεις δύο βάζα)

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 4μιση κ.σ. μέλι
  • 1μιση κ.σ. χυμό λεμονιού

σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Ξεκίνα αφαιρώντας τα κουκούτσια από τα βερίκοκα.

Βάλε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα, το μέλι, το λεμόνι και βράσε για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα σου.

Ανακάτευε συχνά με μια ξύλινη κουτάλια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει βάλε για μερικά λεπτά το καπάκι του βάζου. Άφησέ το να στεγνώσει.

Γέμισε το βάζο με την μαρμελάδα (έτσι όπως είναι καυτή) και κούμπωσε με το καπάκι. Αναποδογύρισε το βάζο. Άφησέ το να κρυώσει.

Μετά το άνοιγμα η μαρμελάδα σου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο.

–> Δες επίσης πώς θα φτιάξεις ένα σούπερ νόστιμο, μαστιχένιο κέικ χωρίς αυγά και χωρίς ζάχαρη. 

Πηγή: dearlife.gr

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα